Ministrul german de Externe, la Cotroceni: Va fi numit cetatean de onoare al Sibiului

Luni, 09 Martie 2015, ora 16:05
2100 citiri
Ministrul german de Externe, la Cotroceni: Va fi numit cetatean de onoare al Sibiului

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, aflat in vizita in Romania, a fost primit luni dimineata la Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis si va fi decorat luni dupa-amiaza la Sibiu.

Klaus Iohannis, a discutat cu Frank-Walter Steinmeier stadiul si perspectivele relatiilor romano-germane. Cei doi oficiali au remarcat dinamica accentuata, din ultima perioada, a vizitelor bilaterale la cel mai inalt nivel, dovada a caracterului privilegiat al relatiilor romano-germane, potrivit unui comunicat al Presedintiei romane.

Presedintele Romaniei a aratat ca Germania continua sa fie cel mai important partener comercial al tarii noastre si a pledat pentru atragerea de noi investitori, subliniind reusitele unor mari companii germane in Romania.

Cei doi oficiali au abordat si teme de actualitate de pe agenda europeana, in mod deosebit situatia tarilor din vecinatatea estica. Klaus Iohannis a reafirmat sustinerea parcursului european al R. Moldova, in vreme ce ministrul german a mentionat ca si Berlinul acorda aceeasi importanta mentinerii orientarii proeuropene a acestui stat. Cei doi interlocutori au discutat si despre evolutiile preocupante din Ucraina, precum si despre situatia din statele Balcanilor de Vest.

In privinta aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, oficialul german a subliniat ca trebuie identificata o solutie care sa permita progrese in realizarea acestui obiectiv.

In cursul dupa-amiezii, Iohannis se va afla la Sibiu, unde Frank-Walter Steinmeier va primi titlul de cetatean de onoare al orasului.

Oficial german la Bucuresti, despre sansele Romaniei la Schengen: Ati facut eforturi remarcabile

Cei doi oficiali participa apoi la manifestarea festiva a Forumului Democrat al Germanilor din Romania, care sarbatoreste 25 de ani de existenta, si la vernisajul expozitiei "Minoritatea germana din Romania - trecut si prezent in Europa unita", de la Palatul Brukenthal.

Luni dupa-amiaza, diplomatul german s-a intalnit si cu ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu. Frank-Walter Steinmeier a afirmat ca Romania a facut eforturi accelerate de reforma si ca cel mai recent raport MCV recunoaste progresele, asa ca decizia integrarii in spatiul Schengen apartine acum ministrilor de Interne din UE.

A.I.

Citeste si:
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că social-democraţi vor depune marţi moţiune de cenzură, indiferent de decizia Curţii Constituţionale cu privire demersul similar...
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
tlkm
rank 2
Vizita tovaraseasca pentru musamalizarea fraudei EADS !!!?