Moldovenii vor o institutie ca "DNA-ul romanesc", Iohannis le spune reteta

Marti, 24 Februarie 2015, ora 17:50
6015 citiri
Moldovenii vor o institutie ca "DNA-ul romanesc", Iohannis le spune reteta
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala la Chisinau marti si miercuri, le-a spus jurnalistilor moldoveni ca, pentru a avea o institutie cum e DNA, este nevoie de doua lucruri: vointa populara si vointa politica.

Seful statului roman a facut afirmatia intr-o conferinta de presa comuna, alaturi de omologul sau moldovean Nicolae Timofti.

Klaus Iohannis, in vizita in R. Moldova, la o saptamana dupa numirea noului Guvern de la Chisinau (Video)

Iohannis a fost intrebat de un jurnalist de la Chisinau ce trebuie sa faca noul guvern pentru a construi o justitie asemanatoare cu cea din Romania, cu institutii "precum DNA-ul romanesc".

"Este nevoie de doua lucruri: vointa populara si vointa politica. Poate sa sune superficial, dar sa stiti ca, daca electoratul isi doreste o reformare, o imbunatatire a clasei politice...atunci o sa vedeti ca, dintr-odata, politicienii inteleg ca ceva trebuie schimbat in abordare. Evident ca trebuie sa existe si vointa politica pentru schimbare.

Oricat de mult si-ar dori oamenii si oricat de mult ar vota pentru ceva, aceste lucruri trebuie puse in practica de politicieni. Este un drum greu, dar, pe de alta parte, sunt convins ca e singurul drum care merita parcurs pentru a schimba profund tara, pentru a elimina coruptia care atenteaza la bunastarea oamenilor simpli", a declarat Klaus Iohannis.

Cu ce mesaj merge Klaus Iohannis la Chisinau (Video)

Presedintele a subliniat ca Romania a demonstrat acest lucru, avand un "sprijin foarte consistent de la partenerii europeni".

De asemenea, Klaus Iohannis a mentionat ca Romania sustine parcursul european al Republicii Moldova si ca tara noastra are incredere ca Executivul de la Chisinau "va gestiona cu incredere si intelepciune sarcina guvernarii".

Alerta la Chisinau, inainte de vizita lui Iohannis: Patru amenintari cu bomba

Acesta s-a referit si la situatia din Ucraina. "Romania este o ancora de stabilitate in regiune si un partener solid al statelor vecine, Republica Moldova si Ucraina, in calea lor spre Europa. Speram ca cetatenii moldoveni sa vada in Romania un partener de incredere, loial", a conchis Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Klaus Iohannis Moldova, #Klaus Iohannis Chisinau, #Klaus Iohannis DNA , #presedinte