NATO a activat structura din Romania: Mesajul lui Iohannis

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 12:31
3179 citiri
NATO a activat structura din Romania: Mesajul lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu prilejul activarii Unitatii de Integrare a Fortelor NATO (NATO Force Integration Unit-NFIU), in care sustine ca infiintarea acestei structuri este o expresie a sprijinului Aliantei Nord-Atlantice pentru securitatea Romaniei.

"Activarea structurii NATO de integrare a fortelor de pe teritoriul Romaniei si a unor structuri similare in alte state aliate din flancul estic marcheaza finalizarea unui proces lansat cu prilejul reuniunii NATO la nivel inalt, din septembrie anul trecut, din Marea Britanie, pentru intarirea securitatii statelor aliate aflate pe flancul estic al NATO", afirma Iohannis in mesaj, potrivit Administratiei Prezidentiale.

El multumeste secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru sprijinul acordat in acest proces, inclusiv prin vizita din 2 iulie, cat si Ministerului Apararii Nationale pentru finalizarea cu succes a tuturor procedurilor necesare operationalizarii si intrarii in functiune a acesteia.

Vara lui Klaus Iohannis s-a terminat. Cu ce am ramas din ea?

"Infiintarea acestor structuri de comanda reflecta determinarea si capacitatea Aliantei de a intari apararea statelor membre in fata provocarilor si instabilitatii crescute din vecinatatea estica. Prin personalul militar selectat din diferite state aliate pentru a lucra in cadrul sau, noua structura de comanda este cu adevarat o echipa multinationala, expresie a solidaritatii si sprijinului NATO pentru securitatea Romaniei.

Multumesc aliatilor care au desemnat militari care sa lucreze in cadrul structurii si sper ca acestia sa se bucure de ospitalitatea Romaniei, iar prezenta lor sa fie un bun prilej pentru Alianta de a cunoaste si aprofunda realitatile contextului de securitate in care ne aflam", sustine Iohannis.

Seful statului le ureaza militarilor romani si intregului personal al noii structuri NATO de comanda mult succes in indeplinirea importantelor responsabilitati ce le revin, de a fi "o punte de legatura intre fortele statelor aliate si cele ale Romaniei, intre sistemul national de securitate si aparare si cel al Aliantei din care facem parte".

Unitatea de integrare a fortelor NATO a fost activata, joi, in cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apararii, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...
Comentarii