Numele lui Iohannis, dupa refuzul unui functionar

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 23:02
12152 citiri
Numele lui Iohannis, dupa refuzul unui functionar
Foto: Turnul Sfatului TV

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, se semneaza altfel in corespondenta privata - "Johannis", numele parintilor sai.

Intr-un interviu acordat Turnul Sfatului, viitorul lider de la Cotroceni a explicat cum s-a ajuns la aceasta situatie.

"Numele meu se scrie simplu, cu 'I'. Pentru ca atunci cand tatal meu m-a inregistrat ca si copil nou, functionarul de la primarie a refuzat sa scrie numele cu 'J', asa cum a fost scris in familia mea de la cinci sute si ceva de ani. Una peste alta, in acte am ramas cu 'i', dar recunosc ca tot eu sunt acela care isi scrie numele cu 'J'. In privat, in corespondenta privata, in email, eu ma semnez cu 'J' ", a declarat Iohannis.

Presedintele ales a fost intrebat si de ce nu a corectat niciodata aceasta greseala, mentionand ca ar fi fost vorba de o procedura birocratica complicata.

De asemenea, Iohannis a subliniat ca nu are decat cetatenie romana.

"Sunt cetatean roman get-beget si numai cetatean roman. Nu am avut si nici nu mi-am dorit o alta cetatenie. Banuiesc ca lumea a crezut ca am cetatenie germana, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte multumit cu cetatenia mea romana", a conchis Iohannis.

Klaus Werner Iohannis, un nume neobisnuit dupa 25 de ani de "escu" - ce semnificatii are

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, miercuri dimineata, rezultatele finale provizorii ale alegerilor prezidentiale.

Astfel, Klaus Iohannis a castigat cu un scor de 54,43%, in timp ce Victor Ponta a obtinut 45,56 dintre voturi.

Candidatul dreptei la presedintie a fost votat de aproape 6,3 milioane de romani, in timp ce seful PSD a adunat 5,2 milioane de voturi.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Klaus Iohannis nume greseala, #Iohannis nume gresit, #Iohannis ales presedinte , #presedinte