Pacepa, despre Iohannis: Romanii au propriul Gauck. Va deratiza tara de vechea infestatie sovieto-securista

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 10:59
11417 citiri
Pacepa, despre Iohannis: Romanii au propriul Gauck. Va deratiza tara de vechea infestatie sovieto-securista
Foto: Cotidianul Arhiva

Generalul Ion Mihai Pacepa isi exprima speranta ca romanii si-au ales, la 25 de ani de la Revolutie, propriul lor Hans Joachim Gauck in persoana lui Klaus Iohannis si ca de acum tara noastra va merge pe drumul pe care a mers si Germania.

Pacepa aminteste de momentul in care Zidul Berlinului a fost daramat si odata cu el a cazut si STASI. Unul dintre oamenii cheie ai acelui moment a fost pastorul Hans Joachim Gauck.

"La 3 octombrie 1991, cand cele doua Germanii s-au unificat, cancelarul Helmuth Kohl l-a numit pe Gauck custode general al tuturor archivelor STASI. In 2012, pastorul Gauck a devenit presedintele Germaniei.

Doi ani mai tarziu, romanii au instalat la carma tarii pe propriul lor Gauck: presedintele Klaus Johannis. Acum am, in sfarsit, convingerea ca Romania va urma exemplul Germaniei, si va deratiza tara de vechea infestatie sovieto-securista, care continua sa-i altereze viitorul", spune Pacepa, pentru Evenimentul Zilei.

Generalul Pacepa: Ceausescu a fost executat pentru a i se inchide gura. Iliescu, un comunist profesionist

Generalul considera ca Romania este acum o democratie moderna, ca romanii iau atitudine si incearca sa "darame si ultimele baricade ridicate de comunisti" si ca in acest peisaj oameni ca fostul presedinte Ion Iliescu sau fostul sef SRI Virgil Magureanu nu isi mai au locul.

"Romania de azi este o democratie moderna, cu servicii de informatii si contrainformatii de tip occidental, combatibile apartenentei tarii in NATO si Uniunea Europeana. O noua generatie de intelectuali romani se straduieste acum sa darame ultimele baricade ridicate de comunisti intre Romania si restul lumii, precum si intre romani, si sa dea tarii o noua identitate nationala.

In aceasta noua Romanie, oameni ca Ion Ilici Iliescu si Virgil Magureanu, eroii principali ai cartii 'Mostenirea Kremlimnului', arata normali numai in comparatie cu Ceausescu si alti dinozauri comunisti", mai spune Pacepa.

Pacepa dezvaluie motivul care l-a facut sa paraseasca Romania in '78

Ion Mihai Pacepa a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei in perioada comunista si consilier personal al lui Nicolae Ceausescu. In anul 1978 el a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a SUA in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic. In Romania a fost condamnat la moarte in contumacie in 1978.

Guvernul american a descris activitatea lui Ion Mihai Pacepa ca "o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite", Ion Mihai Pacepa este cetatean american si acum traieste in SUA. In 1999, Curtea Suprema de Justitie i-a anulat condamnarea la moarte, iar in 2004 i-a fost redat gradul de general.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Pacepa Iohannis presedinte Romania , #presedinte