Parchetul ICCJ, despre discutia Iohannis-Lazar: Procurorul general nu primeste telefoane pe dosare (Video)

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 21:07
4224 citiri
Parchetul ICCJ, despre discutia Iohannis-Lazar: Procurorul general nu primeste telefoane pe dosare (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Parchetul instantei supreme a avut o prima reactie oficiala, miercuri seara, referitoare la discutia pe care presedintele Klaus Iohannis a purtat-o cu procurorul general Augustin Lazar, pe cazul Ghita-Kovesi.

"Domnul procuror general spune ca discutia avut loc intr-un context oficial in care era vorba despre resursele si obiectivele Ministerului Public, asta era tema discutiei, astfel incat sa fie un echilibru intre ce resurse sunt, ce obiective si sa se poata solutiona cu celeritate dosarele intens mediatizate, mai ales cele aflate in atentia opiniei publice, cum este si acesta, dar si celelalte, care trebuie solutionate in termene rezonabile, tocmai pentru ca trebuie sa se mentina un echilibru si sa vedem daca avem resurse", a explicat procurorul Ramona Bulcu, seful Biroului de Presa din Ministerul Public, pentru News.ro.

In plus, procurorul general nu primeste telefoane in care sa i se spuna cum trebuie solutionate dosarele aflate in cercetare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Acesta a fost contextul discutiei asa cum transmite domnul procuror general. Dumnealui nu primeste telefoane si nu s-a intamplat niciodata sa primeasca un telefon in care sa i se spuna punctual pe un dosar sa il solutioneze cu prioritate sau celeritate", adauga Ramona Bulcu.

Lamuririle au fost facute in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a transmis ca a vorbit cu procurorul general, Augustin Lazar, pentru ca Parchetul ICCJ sa ancheteze rapid cazul Ghita-Kovesi: "In aceasta chestiune am avut o discutie cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate".

Ca urmare a acestei declaratii, s-a nascut intrebarea daca Iohannis si-a depasit atributiile.

Raspunsul a venit de la presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, care a explicat ca seful statului si-a jucat doar rolul de mediator in acest caz.

Scandalul Ghita-Kovesi

Amintim ca deputatul Sebastian Ghita s-a autodenuntat, pentru ca ar fi participat in 2012 la falsificarea unui raport tehnic de expertiza care sa o absolve pe Kovesi de acuzatia de plagiat, pentru ca la acea vreme avea "o relatie foarte apropiata" cu Kovesi, "fiind practic prieteni".

Kovesi a declarat, vineri, ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita".

Ghita a depus, acum o saptamana, la Parchetul General, un autodenunt, pentru ca ar fi participat la acest fals.

Kovesi sustine ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Iar Universitatea de Vest din Timisoara face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis discutie Kovesi procuror general, #Iohannis dosar Ghita Kovesi Parchetul General , #presedinte