Parchetul ICCJ, despre discutia Iohannis-Lazar: Procurorul general nu primeste telefoane pe dosare (Video)

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 21:07
4177 citiri
Parchetul ICCJ, despre discutia Iohannis-Lazar: Procurorul general nu primeste telefoane pe dosare (Video)

Parchetul instantei supreme a avut o prima reactie oficiala, miercuri seara, referitoare la discutia pe care presedintele Klaus Iohannis a purtat-o cu procurorul general Augustin Lazar, pe cazul Ghita-Kovesi.

"Domnul procuror general spune ca discutia avut loc intr-un context oficial in care era vorba despre resursele si obiectivele Ministerului Public, asta era tema discutiei, astfel incat sa fie un echilibru intre ce resurse sunt, ce obiective si sa se poata solutiona cu celeritate dosarele intens mediatizate, mai ales cele aflate in atentia opiniei publice, cum este si acesta, dar si celelalte, care trebuie solutionate in termene rezonabile, tocmai pentru ca trebuie sa se mentina un echilibru si sa vedem daca avem resurse", a explicat procurorul Ramona Bulcu, seful Biroului de Presa din Ministerul Public, pentru News.ro.

In plus, procurorul general nu primeste telefoane in care sa i se spuna cum trebuie solutionate dosarele aflate in cercetare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Acesta a fost contextul discutiei asa cum transmite domnul procuror general. Dumnealui nu primeste telefoane si nu s-a intamplat niciodata sa primeasca un telefon in care sa i se spuna punctual pe un dosar sa il solutioneze cu prioritate sau celeritate", adauga Ramona Bulcu.

Lamuririle au fost facute in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a transmis ca a vorbit cu procurorul general, Augustin Lazar, pentru ca Parchetul ICCJ sa ancheteze rapid cazul Ghita-Kovesi: "In aceasta chestiune am avut o discutie cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate".

Ca urmare a acestei declaratii, s-a nascut intrebarea daca Iohannis si-a depasit atributiile.

Raspunsul a venit de la presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, care a explicat ca seful statului si-a jucat doar rolul de mediator in acest caz.

Scandalul Ghita-Kovesi

Amintim ca deputatul Sebastian Ghita s-a autodenuntat, pentru ca ar fi participat in 2012 la falsificarea unui raport tehnic de expertiza care sa o absolve pe Kovesi de acuzatia de plagiat, pentru ca la acea vreme avea "o relatie foarte apropiata" cu Kovesi, "fiind practic prieteni".

Kovesi a declarat, vineri, ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita".

Ghita a depus, acum o saptamana, la Parchetul General, un autodenunt, pentru ca ar fi participat la acest fals.

Kovesi sustine ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Iar Universitatea de Vest din Timisoara face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...