Patriarhul Daniel sa fie chemat de Iohannis la consultari - cine face aceasta propunere

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 19:15
3030 citiri
Patriarhul Daniel sa fie chemat de Iohannis la consultari - cine face aceasta propunere
Foto: B1Tv

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa il cheme la consultari si pe patriarhul Daniel precum si pe ceilalti reprezentanti ai Bisericii si Cultelor recunoscute legal.

Prima zi de consultari la Cotroceni - Iohannis ar fi de acord cu dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate

A doua zi de consultari la Cotroceni: Iohannis, de la UNPR si ALDE, la societatea civila si "strada"

"Ca partid crestin, cu legitimitate istorica, solicitam presedintelui Romaniei, domnului Klaus Iohannis, sa invite la consultarile pe care le-a initiat in vederea formarii noului guvern, si sefii cultelor religioase din Romania: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice, Sefii cultelor protestante si neo-protestante, Seful Cultului Mozaic si Muftiul Cultului Musulman. De asemenea, Presedintele sa invite la dialog Presedintele Academiei Romane si reprezentantii Universitatilor, ai scolii romanesti, care, la randul lor, au legitimitatea de a reprezenta interesele reale ale poporului.

Aceasta consultare este necesara, in conditiile in care Presedintele Romaniei a afirmat ca, in urma evenimentelor din ultimele zile, e nevoie nu doar schimbarea guvernului, ci de o adevarata schimbare de mentalitate in spatiul public. Reprezentantii institutiilor morale ale poporului, bisericile si scoala, nu pot fi ignorate, in conditiile in care criza profunda care a afectat societatea romaneasca, incepand cu clasa politica, este criza morala", afirma Aurelian Pavelescu intr-un comunicat de presa citat de Digi24.

A doua zi de consultari cu partidele si "strada". Iohannis are doua variante - anticipate si tehnocrati

Iohannis se consulta cu "strada": Numele celor care merg la Cotroceni

Iohannis se consulta cu reprezentantii societatii civile: Cate mesaje cu propuneri a primit (Video)

Totodata, el sustine ca PNTCD isi reafirma identitatea sa de partid crestin, precizand ca este singurul partid din Romania care, prin Iuliu Maniu, fondatorul partidului, a adoptat morala crestina ca principiu constructiv.

"In numele moralei crestine, una din componentele definitorii ale identitatii nationale, ale culturii si civilizatiei romanesti, fondatorii nostri si-au sacrificat vietile. Facand supremul gest de martiraj, in temnitele regimului comunist ateu, pentru democratie, democratia insasi fiind intemeiata ca o expresiei a tolerantei intre oameni", se mai arata in comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi si vineri, consultari cu partidele politice parlamentare pe tema desemnarii unui nou premier, dupa ce Victor Ponta a prezentat, miercuri, demisia sa si a Executivului.

Totodata, seful statului s-a intalnit vineri si cu 20 de reprezentanti ai societatii civile si ai protestatarilor, care de trei zile demonstreaza in Capitala si in alte orase mari din tara si din strainatate.

#patriarhul Daniel consultari Klaus Iohannis, #consultari Klaus Iohannis , #presedinte