Premierul italian, sprijin ferm pentru aderarea Romaniei la Schengen

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 19:55
3264 citiri
Premierul italian, sprijin ferm pentru aderarea Romaniei la Schengen
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis si-a continuat marti vizita oficiala in Italia cu o intalnire cu premierul italian Matteo Renzi, in care s-a discutat despre evolutia relatiilor bilaterale si perspectivele de dezvoltare ale acestora precum si probleme de actualitate de pe agenda europeana si internationala.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, "de ambele parti s-a apreciat ca relatiile bilaterale sunt excelente si ca exista totodata posibilitati pentru intensificarea in continuare a acestora, atat in plan economic, cat si in plan social, cultural si academic".

Sursa citata precizeaza ca premierul italian s-a referit "in termeni deosebit de apreciativi" la comunitatea romaneasca din Italia si la contributia acesteia la dezvoltarea tarii sale.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a evidentiat "contributia pe care o are comunitatea italienilor din Romania la dezvoltarea economiei romanesti".

In contextul in care cele doua tari doresc sa dezvolte cooperarea in domeniul academic si cultural, presedintele Iohannis "a avansat propunerea, salutata de premierul Renzi, privind organizarea, impreuna, in Italia, in anul 2018, a unor manifestari de amploare dedicate aniversarii centenarului Marii Uniri".

In cadrul intalnirii, premierul Renzi a reiterat "sprijinul ferm" al Italiei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Prezenta Romaniei in spatiul Schengen este nu doar in avantajul Romaniei, ci si in avantajul Italiei si al Uniunii Europene in ansamblul sau", a spus Matteo Renzi, potrivit comunicatului de presa.

Tara cu cei mai multi imigranti romani ne vrea in Schengen: A venit momentul

Cei doi inalti demnitari au convenit sa colaboreze strans in cadrul Consiliului European si au apreciat ca summitul de la Riga privind Parteneriatul Estic trebuie "sa transmita un mesaj cat mai clar tarilor partenere cu privire la perspectiva apropierii lor de Uniunea Europeana".

"Uniunea trebuie sa sustina mai puternic eforturile de reforma ale acestor tari, indeosebi ale Republicii Moldova, precum si ale Ucrainei si Georgiei. Similar, s-a discutat despre importanta sustinerii eforturilor de aderare la UE ale statelor din Balcanii de Vest", se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Iohannis si sotia vor fi primiti de papa Francisc

Cei doi oficiali au cazut de acord asupra oportunitatii reluarii mecanismului de consultare interguvernamentala, ca modalitate de consolidare a colaborarii romano-italiene pe toate planurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis intrevedere Renzi, #Renzi spirjina Romania Schengen , #presedinte