Presedintele Iohannis, la centrul de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul "Cantacuzino": "Stati acasa cu familia, daca vreti sa va fie bine"

Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 13:30
4132 citiri
Presedintele Iohannis, la centrul de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul "Cantacuzino": "Stati acasa cu familia, daca vreti sa va fie bine"
FOTO: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis viziteaza, vineri, 18 decembrie, Centrul national de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino".

"Am vizitat centrul pentru vaccinurile care vor veni dupa Craciun la Cantacuzino. Este impresionant ce s-a realizat de la ultima vizita pe care am facut-o impreuna aici. S-a realizat o sala cu totul noua pentru vaccin, totul ca la carte. Acest container este o mostra, dar care poate fi replicata rapid. Poate fi folosita in zonele unde nu exista alta posibilitate. Si am discutat cu toti cei implicati procedurile, felul cum se transporta. Totul este organizat, nu teoretic, practic. Totul este functional si dupa Craciun vom incepe campania de vaccinare. Prima data vine o transa modica de 10.000 de vaccinuri.

Din ianuarie vor veni doze mai mari, de 100.000 de vaccinuri pe saptamana. In prima etapa vom vaccina personalul medical. Din martie, aprilie, mai vom incepe si vaccinarea populatiei. Totul este voluntar, insa noi recomandam vaccinarea. Daca ne mobilizam si mergem la vaccinare pana in vara sa scapam de aceasta pandemie. Pana atunci sa avem grija si sa respectam restrictiile. Pot sa va spun ce va fi de Craciun si de Anul Nou. Toate restrictiile raman in vigoare, insa aceste restrictii nu sunt facultative, sunt obligatorii. Ele trebuie respectate. Nu am scapat de pandemie. Lucrurile s-au stabilizat si se poate chiar observa o mica scadere. Nu este momentul pentru relaxare, chiar daca incepe campania de vaccinare, pana cand nu va fi toata lumea vaccinata nu putem sa ne relaxam. Stati acasa cu familia. Va doresc tuturor multa sanatate", a transmis Klaus Iohannis dupa vizita de vineri de la Institutul Cantacuzino

Avizarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino" din Bucuresti ca centru national de stocare al vaccinurilor impotriva COVID-19 este in curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spatiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 grade C, iar pana vineri vor fi finalizate la nivelul CNCAV (Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19) procedurile de lucru care privesc activitatile medicale si logistice desfasurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

Potrivit unui comunicat, luand in considerare ca Agentia Europeana a Medicamentului a anuntat data de 23 decembrie ca data probabila pentru acordarea autorizatiei conditionate de punere pe piata pentru vaccinul impotriva COVID-19 produs de BioNTech si Pfizer, CNCAV are in vedere primirea vaccinului in Romania in perioada 26 - 31 decembrie.

Dozele de vaccin din prima transa "simbolica" vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unitati medicale de faza I.

De asemenea, conform comunicatului, in aceasta perioada vor incepe activitatile de training al personalului vaccinator.

Se estimeaza ca toti membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training pana cel tarziu pe data de 25 decembrie 2020.

Citește și:
Președintele Partidului Ecologist trimis în judecată pentru trafic de influență. Dănuț Pop se află în arest la domiciliu
Președintele Partidului Ecologist trimis în judecată pentru trafic de influență. Dănuț Pop se află în arest la domiciliu
Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, reţinut săptămâna trecută de DNA pentru trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu. El ar fi primit...
Nicușor Dan, audiat la DNA. Ce au vrut să afle anchetatorii de la Primarul Capitalei
Nicușor Dan, audiat la DNA. Ce au vrut să afle anchetatorii de la Primarul Capitalei
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat marţi, 29 noiembrie, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Edilul a dat o declaraţie referitoare la sesizarea pe care a...
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
P
Pauperovici
rank 1
Cu toata increderea gerila troll