Presedintele Klaus Iohannis merge luni cu Sageata Albastra pe traseul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 12:50
9905 citiri
Presedintele Klaus Iohannis merge luni cu Sageata Albastra pe traseul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Presedintele Klaus Iohannis va fi prezent luni pe santierul unei noi mari lucrari de infrastructura, foarte apoape de finalizare.

Iohannis va testa linia de cale ferata Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Presedintele va parcurge acest traseu cu un tren care apartine CFR Calatori, respectiv cu o Sageata Albastra, scrie Club Feroviar.

De vineri, doua automotoare Siemens Desiro (cunoscute ca "Sageata Albastra") fac teste pe noua conexiune feroviara spre Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, care este aproape de finalizare.

Toate aceste pregatiri au fost facute pentru ca luni este asteptat presedintele Klaus Iohannis, care vrea sa mearga cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul International Henri Coanda. Seful statului a cerut imperativ ca materialul rulant sa apartina operatorului feroviar de stat CFR Calatori, si nu unei firme private, pentru a nu da nastere la speculatii.

In aceasta saptamana, Klaus Iohannis a mai participat si la inaugurarea metroului din Drumul Taberei, dar si la deschiderea a 18 kilometri din Autostrada Transilvania. Martea treacuta, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a calatorit si el de la Gara de Nord la Otopeni, insa la bordul unui automotor apartinand Transferoviar Calatori (TFC), operator detinut de omul de afaceri Calin Mitica, ce mai detine si reparatorul de material rulant Remarul 16 Februarie din Cluj Napoca. Societatea galateana Arcada Company a inchiriat un automotor de la TFC pentru ca acest operator a raspuns mai prompt solicitarii decat CFR Calatori.

Lucrarile la linia ferata spre Aeroportul Otopeni sunt realizate in proportie de 98% si sunt executate de catre firma romaneasca Arcada Company. Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei. Sursa de finantare o constituie fondurile europene nerambursabile.

Ministrul Transporturilor sustine ca linia de cale ferata Gara de Nord - Aeroportul Otopeni va fi data in folosinta din 12 decembrie

Motivele pentru care Asociatia Pro Infrastructura cere ca trenurile de pe linia Bucuresti Nord - Aeroport Otopeni sa circule la un interval de 20 minute, nu la 50 de minute

Citeste si:
Ruptură în PNL. Grupul de la Cluj nu-l mai vrea pe Cîțu premier. Rareș Bogdan, suspectat că e cârtiță SURSE
Ruptură în PNL. Grupul de la Cluj nu-l mai vrea pe Cîțu premier. Rareș Bogdan, suspectat că e cârtiță SURSE
PNL e divizat. Tabăra Cîțu, cu Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu și Iulian Dumitrescu în roluri principale, insistă ca partidul să-l propună premier din nou pe Florin Cîțu. De cealaltă parte,...
Incidența COVID în județul Ilfov depășește 20 de cazuri la mia de locuitori în șapte localități
Incidența COVID în județul Ilfov depășește 20 de cazuri la mia de locuitori în șapte localități
Rata de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile depăşeşte, miercuri, 20 la mia de locuitori în şapte localităţi din Ilfov, potrivit site-ului Prefecturii. Miercuri, incidenţa...
Sursa: Ziare.com