UPDATE Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu Nicusor Dan: Mi-a prezentat solutiile pe care le vede si problemele. Reactia edilului

Sambata, 05 Decembrie 2020, ora 14:50
5156 citiri
UPDATE Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu Nicusor Dan: Mi-a prezentat solutiile pe care le vede si problemele. Reactia edilului
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit sambata, la Cotroceni, cu primarul Capitalei Nicusor Dan, Iohannis are programata si o intalnire cu voluntarii SMURD si cu studenti medicinisti voluntari.

UDPATE Primarul general Nicusor Dan a afirmat, dupa intalnirea de sambata cu presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, ca discutiile au vizat necesitatea unei colaborari interinstitutionale privind absorbtia pentru Capitala a unei sume importante din totalul de 80 miliarde euro pusi de UE la dispozitia Romaniei. El a adaugat ca "buna absorbtie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucurestiului, de la situatia termoficarii si poluare la problema traficului rutier si a ingrijirii sanatatii".

"Am avut azi o discutie foarte utila cu presedintele Klaus Iohannis, axata pe solutiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul ca Bucurestiul va avea de absorbit o parte importanta din cei 80 de miliarde euro pusi la dispozitie Romaniei de catre Uniunea Europeana, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare si colaborare inter-institutionala. In acelasi timp, am apreciat faptul ca am putut afla, direct de la presedinte, detalii despre experienta lui de succes ca primar al Sibiului, in special in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene si investitiile in domeniul infrastructurii", a scris Nicusor Dan sambata pe Facebook.

Iohannis: Mi-a prezentat solutiile

La finalul intrevederi cu edilul general, seful statului a afirmat ca acest i-a prezentat solutiile pentru problemele Bucurestiului si a subliniat ca in cazul in care Guvernul este un partener solid si ofera sprijin PMB, atunci problemele Capitalei pot fi eficient abordate si rezolvate. Iohannis i-a indemnat din nou pe romani sa voteze duminica la alegerile parlamentare.

"Tocmai am incheiat o intalnire pe care am avut-o cu domnul Nicusor Dan, primarul general al Capitalei. O discutie foarte buna, aplicata. Domnul primar general mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a gasit de la preluarea mandatului. Mi-a prezentat solutiile pe care le vede si probleme, stim cu totii, sunt multe, incepand de la termoficare, la trafic, la gestionarea deseurilor, la problema poluarii in Bucuresti.

Toate acestea sunt chestiuni complicate si am fost foarte bucuros sa vad ca domnul primar general are solutii, are abordari foarte constructive. E evident ca unele dintre aceste probleme pot fi solutionate de Bucuresti daca se folosesc foarte multi bani europeni, daca se construiesc finantari potrivite, dar in acelasi timp am abordat si chestiuni pe care Bucurestiul singur nu le poate rezolva si as da poate doua exemple: chestiunea termoficarii nu poate fi rezolvata in aceasta etapa doar de Primaria Generala, este nevoie de o colaborare stransa si un sprijin solid de la Guvern si autostrada de Centura, care este vitala pentru Bucuresti, pentru a aerisi traficul, de o chestiune care evident cade prioritar in zona Guvernului.

Cred ca se poate rezolva tot ce tine de buna gestionare a Bucurestiului, in conditiile in care primarul general si Primaria Capitalei gasesc in Guvern un partener solid, un sprijin solid si atunci intr-un termen rezonabil si problemele Capitalei vor putea fi abordate si rezolvate. Nu uitati maine mergeti la vot", a declarat seful statului, dupa intalnirea cu Nicusor Dan.

Nicusor Dan s-a intalnit la Cotroceni cu presedintele si inaintea alegerilor locale, pentru a discuta problemele Bucurestiului, la acel moment, Administratia Prezidentiala transmitand ca presedintele a apreciat ca solutiile propuse de Nicusor Dan sunt fezabile si pot duce la rezolvarea deficientelor grave existente la nivelul Capitalei.

De asemenea, de la ora 17:00, presedintele Klaus Iohannis are o intalnire cu voluntarii SMURD si studenti medicinisti voluntari, la Detasamentul de Pompieri "Mihai Voda", Bucuresti.

La finalul intalnirii, presedintele va face o declaratie de presa.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#iohannis nicusor dan, #presedinte nicosr dan, #iohannis primar capitala , #presedinte