VIDEO Klaus Iohannis: Pe 6 decembrie, indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 19:35
12026 citiri
VIDEO Klaus Iohannis: Pe 6 decembrie, indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva
FOTO: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti seara, 24 noiembrie, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Seful statului a acuzat PSD ca este principalul vinovat de faptul ca tara noastra a intrat in criza sanitara "total nepregatita". Kalus Iohannis a indemnat romanii sa iasa la vot la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, ca sa indeparteze PSD "de la butoane".

Principalele declaratii ale Presedintelui Iohannis:

A trecut un an de la alegerile prezidentiale, un an care era destinat construirii Romaniei normale, proiectul pentru care cetatenii mi-au acordat increderea si votul lor. Din pacate, pandemia nu ne-a ocolit nici pe noi.

Pe parcursul acestui an, eforturile mele si ale Guvernului s-au concentrat in special pe combaterea epidemiei. Sa nu uitam ca la trei decenii de la Revolutie, Romania a intrat complet nepregatita intr-o criza sanitara fara precedent.

PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru si acest lucru trebuie afirmat clar si raspicat. Am datoria fata de toti romanii sa spun lucrurilor pe nume, pentru ca miza e una uriata: destinul Romaniei de maine.

Tara noastra a fost puternic afectata de coruptia si incompetenta guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea si au directionat fondurile publice catre clientela de partid. Nicio reforma nu a fost dusa pana la capat in Romania, nicio reforma care s-a dorit reala nu a scapat nesabotata de PSD.

Adevaratele prioritati au fost ignorate si abandonate si asa ne-am trezit in plina pandemie cu lipsuri majore in sistemul sanitar.

Clientelismul la nivel de politica de stat a dus Romania in punctul in care statul era in pericol sa nu-si mai poata indeplini misiunea fundamentala: protejarea sanatatii si drepturilor cetatenilor.

In acest context nefast, un singur partid si-a asumat guvernarea tarii.

Multe lucruri s-au schimbat in bine. Cu resurse limitate, am demarat reforme importante care trebuie continuate si aprofundate. In toate domeniile deciziile se iau dupa consultarea expertilor, Romania a fost scoasa de pe lista rusinii in care ne-a inclus PSD, tarile cu probleme in ce priveste justitia si statul de drept.

Este de neconceput un scenariu in care PSD ar fi fost la putere. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitara cu PSD la guvernare.

Votul de pe 6 decembrie este esential, pentru ca Romania nu-si mai poate permite un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generatii au fost de sacrificiu. PSD a demonstrat ca nu e capabil sa se schimbe, ramane aceeasi formatiune retrograda a baronilor rosii. Ce dovada mai buna a faptului ca PSD nu a inteles nimic decat permanenta subminare din Parlament a oricarui efort al guvernului de a tine sub control pandemia.

In timp ce romanii si guvernul se lupta cu pandemia, PSD-istii tot incearca sa treaca scuturi de taxe pentru domenii cum sunt cazinourile si jocurile de noroc. Ei bine, acest lucru trebuie sa inceteze.

Dragi romani, pe 6 decembrie indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva. E timpul ca uniti, cetatenii si fortele politice, sa intram intr-o noua etapa a dezvoltarii noastre. E timpul sa construim Romania normala.

Sanatatea si Educatia sunt prioritare. Refacerea legilor justitiei pe baze constitutionale si continuarea luptei anticoruptie, eliminarea baronilor din administratie, vot in doua tururi pentru primari, toate acestea trebuie sa devina realitate.

O parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Guvernul PNL, dar niciunul nu a putut avansa in Parlament din cauza acestui obstacol permanent in calea dezvoltarii care este PSD.

Cum, de altfel, tot PSD a refuzat sa semneze si Acordul Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, pe care l-am initiat anul trecut, acord care include si transpunerea in legislatie a interdictiei celor doua teme atat de dragi pesedistilor, amnistia si gratierea pentru fapte de coruptie si adoptarea de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei. Insa, cu o noua majoritate reformatoare, vom putea sa punem in aplicare vointa romanilor si sa asiguram criteriile de integritate in functiile publice.

Referendumul pentru justitie si alegerile prezidentiale de anul trecut au deschis calea catre o Romanie Normala.

Dar daca nu facem pasul decisiv acum, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ar fi in zadar tot efortul nostru comun si toata lupta dusa in acesti ultimi ani pentru a apara democratia.

Doar cu un Guvern de dreapta, in jurul PNL, cu o solida majoritate in Parlament, putem sa continuam schimbarile care deja au fost incepute in acest an si sa facem marile reforme asteptate.

In 2016, Romania a intrat intr-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente. Consecintele ar fi fost dramatice pentru viitorul tarii noastre daca cetatenii, cele cateva partide democratice si cu mine nu ne-am fi opus cu toate fortele.

Pe 6 decembrie, trebuie sa lasam in urma definitiv acest cosmar.

Sunt, in continuare, suta la suta implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales, Romania Normala, sa prinda contur. Va asigur ca voi lucra alaturi de viitorul guvern, pe care il vad constituit in jurul PNL, pentru a transforma aceasta viziune in realitate.

PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul sa-si asume o guvernare stiind ca preia un buget secatuit si o administratie in care PSD a plasat numerosi incompetenti.

Chiar si asa, odata confruntati cu neasteptata criza sanitara, am gasit, impreuna cu PNL, resurse si solutii pentru a face fata cu bine acestei teribile pandemii. Sigur ca mai sunt inca foarte multe de indreptat, sigur ca s-au facut si erori, ele sunt inevitabile pentru oricine se apuca serios de treaba. Insa ceea ce conteaza este hotararea de a reseta din temelii modul greoi de functionare a statului.

Romania are sansa sa fructifice oportunitatile post-pandemie pentru a se relansa economic si social.

Presedintele Klaus Iohannis a avut mai multe intalniri cu specialisti pe tema vaccinarii anti-COVID.

Autoritatile au raportat marti, 24 noiembrie 2020, 7.753 cazuri noi de COVID-19 si 196 de decese inregistrate in ultimele 24 de ore. In sectiile ATI sunt internati 1.204 de pacienti in stare grava.

VIDEO LIVE:

Cristian Pîrvulescu, despre ascensiunea extremismului în Europa: „E cool să votezi extrema dreaptă / Pe 10 iunie vom vedea cât de rezilientă e democrația europeană”
Cristian Pîrvulescu, despre ascensiunea extremismului în Europa: „E cool să votezi extrema dreaptă / Pe 10 iunie vom vedea cât de rezilientă e democrația europeană”
Anul 2024 este probabil unul dintre cei mai importanți ani din epoca modernă atât pentru România, care va avea patru rânduri de alegeri, cât și pentru întreaga Uniune Europeană, în...
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
#Klaus Iohannis, #PNL, #declaratii, #Cotroceni , #presedinte
Comentarii
Poza Bizon
Bizon
rank 5
Cum s-a îmbogățit familia primarul Sibiului, Klaus ....
Poza BaronLucovid
BaronLucovid
rank 5