Presedintele PPE: Sunt mandru de poporul roman. Victoria lui Iohannis, o veste excelenta pentru UE

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 14:33
13799 citiri
Presedintele PPE: Sunt mandru de poporul roman. Victoria lui Iohannis, o veste excelenta pentru UE
Foto: epp.eu

Presedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, l-a felicitat pe Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, pentru victoria in alegeri. Daul a sustinut si ca premierul Ponta este responsabil pentru problemele intampinate de romanii care au votat peste hotare.

"As vrea sa il felicit pe Klaus Iohannis pentru binemeritata victorie in alegerile prezidentiale de ieri din Romania. Sunt vesti excelente pentru Romania si pentru intreaga Uniune Europeana. Este o victorie pentru valorile de centru dreapta si sunt mandru ca Partidul Popular European a jucat un rol in asta. Klaus Iohannis va pastra Romania pe drumul democratiei si o va face in interesul poporului roman", a spus Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European, potrivit epp.eu.

Iohannis: Voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi!

Daul a felicitat si poporul roman pentru alegerea sa si participarea masiva la scrutin.

"Sunt mandru de poporul roman care a participat in numar mare la aceste alegeri importante. Cu toate acestea, sunt extrem de dezamagit de conditiile proaste de vot in strainatate.

Guvernul condus de premierul socialist Ponta trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru asta, cu atat mai mult cu cat a ignorat apelurile comunitatii internationale pentru asigurarea conditiilor potrivite de vot. Cu toate aceste conditii grele de vot in strainatate, votantii romani tot l-au sanctionat pe domnul Ponta", a spus Daul.

Ponta: L-am felicitat pe dl. Iohannis pentru victorie. Nu demisionez de la Guvern

Daul a exprimat si aprecierile PPE pentru munca depusa de presedintele Traian Basescu in mandatele sale la conducerea Romaniei.

"As vrea de asemenea sa ii multumesc presedintelui Traian Basescu pentru cei 10 ani in care a condus in conditii extrem de dificile. Conducerea sa a fost cruciala pentru finalizarea intrarii Romaniei in Uniunea Europeana in 2007 si pentru transformarea tarii sale intr-un actor relevant in UE.

Romania e intr-o situatie mai buna azi datorita eforturilor facute de Traian Basescu si pentru toate acestea el primeste intreaga noastra apreciere", a mai spus presedintele PPE.

Dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii, BEC a anuntat ca presedintele ACL, Klaus Iohannis, a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Joseph Daul felicitari Iohannis victorie, #Joseph Daul PPE felicitari Iohannis, #Joseph Daul felicitari Basescu Ponta , #presedinte