Reactia lui Iohannis la "stenograma" prezentata de Antena3: Arata mai degraba ce si-ar fi dorit pesedistii sa se fi discutat

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 16:33
30634 citiri
Reactia lui Iohannis la "stenograma" prezentata de Antena3: Arata mai degraba ce si-ar fi dorit pesedistii sa se fi discutat

Presedintele Klaus Iohannis, aflat joi intr-o vizita in Bacau, a negat ca discutia telefonica dintre el si premierul Dancila ar fi decurs in modul in care a fost prezentata de Antena3, sub forma unei "stenograme".

Miercuri, Antena3 a facut publica o "stenograma", despre care a sustinut ca este a discutiei dintre Klaus Iohannis si Viorica Dancila, cand presedintele i-a spus premierului despre medierea pe care o dorea intre Guvern si BNR.

"Discutii telefonice au fost. Am urmarit cu amuzament acele asa-numite stenograme, stenograme care arata mai degraba ce si-ar fi dorit pesedistii sa se fi discutat decat ce s-a discutat", a sustinut presedintele Klaus Iohannis.

Miercuri, Antena3 a prezentat urmatoarea "stenograma", potrivit Mediafax:

"Klaus Iohannis: Am anuntat deja aceasta intalnire, lasati-i sa vina macar pe Eugen Teodorovici sau vicepremierul Viorel Stefan.

Viorica Dancila: Nu, nu vine nimeni in afara de mine.

Klaus Iohannis: Si eu ce fac acum?

Viorica Dancila: Si eu ce sa va fac, daca nu m-ati intrebat inainte? Nu, daca vreti ne vedem doar noi doi. Plec in Israel. Oricum vin doar eu la Cotroceni, pentru ca nu exista niciun conflict cu BNR, nu accept altfel".

Discutia telefonica ar fi avut loc in contextul conflictului dintre Guvernul Dancila si BNR, pe care Klaus Iohannis a vrut sa il medieze, pentru ca s-a mers prea departe cu declaratiile contondente.

"Aceasta abordare de a arunca in curtea BNR inflatia, cresterea dobanzilor este fundamental gresita", a afirmat la inceputul saptamanii Klaus Iohannis.

Seful statului a explicat ca dobanzile au crescut din cauza politicilor fiscale ale guvernantilor.

In acest sens, el a avut deja discutii la Cotroceni cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, si Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, iar vineri va avea discutii cu premierul Viorica Dancila.

Astazi, la Bacau, presedintele a mai spus ca spera ca "intr-un viitor foarte apropiat, poate dupa vacanta de 1 mai" cele doua parti direct implicate sa se intalneasca si sa clarifice problemele, pentru ca "nu e normal sa apara aceste abordari contondente intre doua instituii importante".

Jurnalistii care l-au chestionat pe Kalus Iohannis, joi, la Bacau, au fost curiosi si in legatura cu o alta stenograma, dar care nu a fost facuta publica: cea a discutiei pe care a avut-o presedintele cu premierul Dancila si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe tema salariilor din sistemul bugetar.

Dupa ce intalnirea a avut loc, Dancila si Vasilescu au sustinut ca discutia a fost una buna, "amicala" chiar, in timp ce Administratia Prezidentiala a transmis un comunicat de presa in care Iohannis le-a atras atentia celor doua asupra faptului ca Legea Salarizarii "se afla in contradictie cu principiile egalitatii si predictibilitatii" si ca toate modificarile ulterioare adoptate de Guvern au dus si la scaderi in cazul veniturilor anumitor categorii si a anulat inclusiv caracterul unitar al intentiei legislative.

De atunci, atat premierul, cat si ministrul Muncii au cerut publicarea stenogramei.

Intrebat astazi, la Bacau, daca o va face publica, Klaus Iohannis a raspuns scurt "nu".

Pe acest subiect:

Citeste si:
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Ciprian Ciubuc, deputat în Parlament din partea AUR, a postat pe Facebook o listă de măsuri pe care România ar trebui să le ia în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Unele din...
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor poate ajunge să depăşească scorul electoral al PNL. Însă Dîncu este...