Promisiunea lui Iohannis pentru romanii din Italia: Stiu ca dupa ani de zile timpul nu mai are rabdare

Joi, 14 Mai 2015, ora 20:19
5408 citiri
Promisiunea lui Iohannis pentru romanii din Italia: Stiu ca dupa ani de zile timpul nu mai are rabdare

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, in cadrul intalnirii cu reprezentantii comunitatii romanesti din Italia, ca este nemultumit de cum se materializeaza legea votului prin corespondenta si ca va discuta cu partidele despre acest subiect.

De asemenea, Iohannis le-a promis romanilor din Italia ca va incerca "in modul" sau sa raspunda asteptarilor pe care le are diaspora, transmite corespondentul Ziare.com.

Parlamentarii de Diaspora vor consultari cu Iohannis - ce probleme au

"Va multumesc ca sunteti aici, va spun cu toata deschiderea: stiu ca aveti sperante mari stiu ca dupa ani de zile timpul nu mai are rabdare si ca aveti asteptari de la mine. Le inteleg si incerc sa raspund la ele. Poate nu in modul in care s-a raspuns in ultimii 25 de ani, dar cu siguranta ca voi raspunde in modul meu. Unul dintre drepturile fundamentale este acela de a alege si de a fi ales. Tocmai de aceea am sustinut schimbarea legilor electorale: un prim pas in schimbarea politicii, dar nu suficient", a transmis seful statului.

Iohannis si-a exprimat dorinta de a readuce "onoarea si decenta in politica romaneasca", precizand ca "acestea nu sunt lucruri care se pot scrie intr-o lege".

"Vreau sa ma refer aici si la o lege pe care toate partidele au promis sa o faca - cea privind votul romanilor din diaspora, respetiv votul prin corespondenta. E momentul sa o spun direct: sunt nemultumit de modul in care este gestionat acest proiect. In cazul celorlalte legi care privesc partidele politice si finantarea lor s-au facut progrese care trebuie recunoscute. In acest caz, din pacate, se bate pasul pe loc. Voi discuta cu partidele politice din nou si de cate ori este nevoie pentru a misca acest proiect", a adaugat seful statului, in aplauzele comunitatii romanesti.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala la Vatican, avand programate intalniri cu Papa Francisc, cu studentii romani la Roma si cu reprezentanti ai comunitatii de romani.

Joi, presedintele a vizitat Expozitia Universala Milano 2015, prilej cu care a remarcat faptul ca este primul presedinte european care face acest lucru.

Iohannis, impresionat de modul in care s-a prezentat Romania la Expozitia Universala de la Milano

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com