Protest fata de Iohannis: "Nu esti presedintele nostru!" - cand si unde are loc

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 08:42
9169 citiri
Protest fata de Iohannis: "Nu esti presedintele nostru!" - cand si unde are loc
Foto: Platforma Unionista Actiunea 2012

Platforma Unionista Actiunea 2012 organizeaza un protest fata de presedintele Klaus Iohannis, sambata, la Bucuresti.

Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, Platforma Unionista anunta inceperea protestului sambata, la ora 18:00, la Fantana de la Piata Universitatii din Bucuresti.

Platforma arata ca valul de nemultumiri pe marginea pozitiilor recente ale presedintelui Romaniei se revarsa din mediul online in strada, sub genericul "Nu esti presedintele nostru!", pentru a-i aminti sefului statului promisiunile facute in campania electorala si pe cele de la inceputul mandatului.

Iohannis a enervat Facebook-ul: Cate like-uri pierde si cate castiga - evolutia paginii in timp real (Foto)

Actiunea 2012 doreste sa ii reimprospateze memoria presedintelui Klaus Iohannis, la un an si trei luni de la numirea in functie, cu declaratiile facute in privinta temei unirii Romaniei cu Republica Moldova, se mai arata in comunicat.

"Nu vrem o Romanie a lucrului mintit sau o Romanie a lucrului tacut, vrem o Romanie reintregita, in fruntea careia sa se afle un presedinte care sa isi onoreze promisiunile facute fata de cei din Tara, dar si fata de cele peste 3 milioane de romani de peste Prut. Iesim in strada sa ii cerem lui Klaus Iohannis sa iasa din pasivitate", a declarat presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, in comunicatul amintit.

In timpul campaniei electorale din 2014, pe 7 noiembrie, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a afirmat ca unirea Romaniei cu Republica Moldova e un lucru pe care numai Bucurestiul poate sa il ofere si numai Chisinaul poate sa ii accepte, iar daca cetatenii Republicii Moldova isi doresc unirea cu Romania, atunci nimeni nu ii poate opri.

Pe 17 februarie 2016, in schimb, in cadrul unei dezbateri publice, presedintele Romaniei a precizat despre Unire ca ar fi, in acest moment, un demers neserios si ca Republica Moldova trebuie sa adere la Uniunea Europeana mai intai.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Actiunea 2012 protest Iohannis, #Platforma Unionista protest Iohannis , #presedinte