Romanii din America, despre intalnirea lui Iohannis cu Biden

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 22:42
6375 citiri
Romanii din America, despre intalnirea lui Iohannis cu Biden
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu vicepresedintele american Joe Biden a fost asteptata cu interes de comunitatea de romani din SUA.

De altfel, aceasta ii scrisese lui Joe Biden inainte de intrevedere, in 26 septembrie, solictandu-i sa-l sustina pe Klaus Iohannis in apararea statului de drept in Romania, se arata intr-un comunicat al Romanian Community Coalition remis Ziare.com.

Romanian Community Coalition, cea mai larga organizatie a romanilor-americani infiintata cu scopul de a da o voce comunitatii romano-americane, precum si a sprijini statul de drept, transparenta si respectarea drepturilor omului in Romania, trece in revista subiectele discutate de cei doi oficiali, cum ar fi relatiile bilaterale, securitatea europeana, anti-coruptie, securitate energetica si criza europeana a imigrantilor, dar si despre modalitatile de consolidare a relatiilor bilaterale in sfera securitatii, politicii si economiei, precum si despre contributiile importante ale Romaniei la eforturile de securitate ale NATO, inclusiv sprijinul dat misiunii "Resolute Support" din Afganistan si gazduirea scutului antiracheta de la Deveselu.

Casa Alba, despre discutiile purtate de Iohannis si Biden - Pentru ce a fost laudata Romania

"Faptul ca si de la nivelul Casei Albe se scoate in evidenta importanta consolidarii 'statului de drept' in Romania este un semnal clar pentru toate institutiile din Romania. Anticoruptia este o componenta a unui stat de drept functional. Un stat de drept puternic include, insa, si o justitie independenta, respectarea libertatii presei, transparenta in actul guvernarii, aspecte unde mai sunt inca de facut progrese in Romania", a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

In scrisoarea trimisa in urma cu cateva zile, Romanian Community Coalition ii solicita vicepresedintelui american: "Din moment ce statul de drept este o componenta a parteneriatului strategic, va rugam sa abordati in discutia cu presedintele Iohannis pasi concreti pe care Statele Unite ii pot face pentru a sprijini procesul de a asigura si proteja independenta sistemului judiciar, o guvernare transparenta si o presa libera in Romania".

Gestul comunitatii de romani-americani a fost motivat de "atacurile la libertatea presei, precum interventia ministrului de Interne si vicepremier Gabriel Oprea, care a facut presiuni asupra conducerii TVR, pentru a nu fi difuzate stirile in care se vorbea despre plagiatul sau", se arata intr-un articol postat pe site-ul comunitatii.

Romanian Community Coalition noteaza si o nuantare de limbaj a SUA atunci cand vorbesc despre justitia din Romania. "De cateva luni, de exemplu, Ambasada SUA la Bucuresti vorbeste mai putin despre 'anticoruptie' si tot mai mult despre 'stat de drept', sprijinirea 'independentei justitiei'".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani America Iohannis intalnire Biden, #intalnire Iohannis Biden presa americana, #romani diaspora intalnire Iohannis Biden, #Romanian Community Coalition Iohannis Biden , #presedinte
Comentarii
Poza Gusper
Gusper
rank 3
Romanii din America au zis ceva de intalnirea lui Ioha cu fostul