Rusia reactioneaza dupa alegerea lui Klaus Iohannis

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 16:44
18289 citiri
Rusia reactioneaza dupa alegerea lui Klaus Iohannis

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis un mesaj dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei.

"Speram ca noul lider roman va urmari dezvoltarea in continuare a colaborarii ruso-romane. Rusia respecta expresia vointei alegatorilor romani", a scris purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe rus, Aleksandr Lukasevici, pe contul de Twitter al MAE rus.

Presedintele R. Moldova saluta victoria lui Iohannis. Ce spune de Ponta

Primul lider strain care l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale de duminica a fost presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, luni: "Sunt sigur ca in relatiile bilaterale ne vom apropia si mai mult in beneficiul ambelor state".

Presedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis - ce mesaj i-a transmis

Angela Merkel, mesaj pentru Klaus Iohannis: Va felicit din toata inima

In aceeasi zi, si presedintele german Joachim Gauck l-a felicitat pe presedintele ales al Romaniei, iar marti a venit randul cancelarului Germaniei, Angela Merkel, sa-i transmita un mesaj lui Iohannis: "Va felicit din toata inima".

Francois Hollande l-a felicitat pe Klaus Iohannis si l-a invitat la Paris

De asemenea, presedintele francez Francois Hollande l-a felicitat, miercuri, pe Klaus Iohannis, printr-o scrisoare transmisa de ambasadorul Frantei la Bucuresti. Totodata, liderul de la Paris l-a invitat pe primarul Sibiului in capitala franceza, aceasta fiind prima invitatie externa primita de Klaus Iohannis. Ar fi totodata prima intalnire a lui Francois Hollande cu un presedinte roman, de cand francezul a castigat alegerile prezidentiale.

Klaus Iohannis, felicitat si din partea Marii Britanii - mesajul, transmis in limba romana

Nu in ultimul rand, tot miercuri, Klaus Iohannis a fost felicitat si de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell. Diplomatul a postat pe Twitter un mesaj in limba romana: "Felicitari @KlausIohannis! Guvernul Regatului Unit va fi fericit sa lucram impreuna".

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...