Salariile intarzie in ministerele lasate fara titulari. PSD arunca vina pe Iohannis. PNL: Dancila poarta intreaga responsabilitate

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 15:24
4302 citiri
Salariile intarzie in ministerele lasate fara titulari. PSD arunca vina pe Iohannis. PNL: Dancila poarta intreaga responsabilitate
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Ministrul interimar al Internelor si secretarul general al PSD, Mihai Fifor, sustine ca din vina presedintelui Klaus Iohannis exista mii de angajati din ministerele vacantate de ALDE sau companii si agentii din subordine care risca sa nu isi primeasca salariile.

"Ma astept ca domnul Iohannis sa dea din nou vina pe PSD pentru consecintele negative ale propriilor sale decizii. Adevarul este insa limpede si trebuie aratat! Indiferent ce ar fi facut premierul Dancila, indiferent daca Parlamentul voteaza o motiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o alta majoritate, pana la instalarea unor noi ministri era nevoie de cineva care sa conduca aceste ministere si sa asigure plata salariilor si buna functionare.

Delegarea atributiilor ministrilor demisionari este o alta gogorita a presedintelui: astfel de delegari incetau odata cu mandatul titularului", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Acesta a sustinut ca singurul motiv pentru "care astazi inca nu e nimeni sa semneze ordinele de plata pentru salarii este ca presedintele Iohannis incalca legile si Constitutia si refuza sa semneze numirea ministrilor interimari".

"Este un joc politic dezgustator facut pe seama a mii de angajati! Acesta e presedintele care zambeste cinic pe afisele electorale propunand in mod ipocrit 'Romania normala'.

Lucrurile insa nu vor fi lasate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi solutiile legale pentru a depasi acest nou blocaj. Salariile vor fi platite!", a incheiat Fifor.

Pe de alta parte, Raluca Turcan, prim-vicepresedintele PNL, a scris si ea o postare pe Facebook in care spune ca vina o poarta, de fapt, Viorica Dancila, pentru ca nu a solicitat delegarea atributiilor ministrilor.

"Viorica Dancila poarta intreaga responsabilitate pentru intarzierile la plata salariilor! Faptul ca mii de oameni nu si-au primit inca salariile ne demonstreaza ca Guvernul nu este functional, din vina exclusiva a Vioricai Dancila.

Atunci cand ministrii si-au depus demisia la cabinetul prim-ministrului, Viorica Dancila era obligata sa se asigure ca ministerele vor functiona, indiferent de ce evenimente politice ar putea sa apara", a scris Turcan.

Liderul PNL nu crede ca exista in istoria ultimilor 30 de ani vreun prim-ministru care sa nu fi solicitat, odata cu depunerea demisiei de catre un ministru, si documentul privind delegarea atributiilor acestuia, astfel incat activitatea ministerului sa nu fie blocata.

"Criza guvernamentala a fost provocata exclusiv de refuzul Vioricai Dancila de a se prezenta in fata Parlamentului si a obtine votul asupra noii structuri politice a Guvernului. Situatia trebuia rezolvata imediat dupa iesirea ALDE de la guvernare.

Viorica Dancila trage de timp, generand prejudicii in lant, prin guvernul nefunctional pe care-l conduce.

Ii solicit Vioricai Dancila sa nu mai recurga la eschive si jonglerii, care nu fac decat sa adanceasca aceasta criza guvernamentala. Sa se prezinte, asa cum spune Constitutia, in fata Parlamentului si sa constate singura ca Guvernul ar trebui sa plece, pentru ca nu mai are nici majoritate si nici legitimitate", a continuat ea.

Ministrul Muncii spune ca se vor gasi solutii pentru plata salariilor angajatilor din ministerele fara titulari

In timp ce liderii din cele doua formatiuni arunca vina dintr-o parte in alta, ministrul Muncii, Marius Budai, sustine ca se vor gasi solutii pentru plata salariilor angajatilor din ministerele fara titulari.

"Cu siguranta vom gasi o solutie in Guvern", a spus el, intrebat fiind despre situatia salariilor neplatite in unele ministere care nu mai au titulari, arata News.ro.

In legatura cu plata salariilor angajatilor Ministerului de Interne, ministrul Muncii a spus: "Va trebui gasita o solutie".

"Cu siguranta va trebui gasita o solutie, pentru ca angajatii oricarui minister nu trebuie sa sufere din a ceea ce se intampla din punct de vedere politic", a spus ministrul Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#PSD Iohannis salarii miistere, #PNL Dancila salarii ministere , #presedinte