Ziare.com

Sectia pentru judecatori, condusa de Savonea, glumite si ironii la adresa presedintelui Iohannis, intr-un comunicat oficial al CSM

Vineri, 30 August 2019, ora 16:45

   

Sectia pentru judecatori, condusa de Savonea, glumite si ironii la adresa presedintelui Iohannis, intr-un comunicat oficial al CSM
Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), condusa de Lia Savonea, sustine ca recomandarile Comisiei de la Venetia, la care face trimitere presedintele Klaus Iohannis, se refera la legislatia statului Kyrgyzstan care reglementa candidatura unui magistrat intr-o functie politica electiva, ce presupune ca judecatorul sa isi organizeze campanie electorala.

Precizarile Sectiei CSM vin in urma comunicatului dat de Iohannis joi, in care preciza de ce a respins-o pe Dana Girbovan in functia de ministru al Justitiei. Presedintele fusese atacat dur joi de CSM, fiind acuzat de "ingerinte deosebit de grave la adresa independentei Justitiei" in cazul respingerii Danei Girbovan pentru functia de ministru.

Citeste si: Reactia lui Iohannis dupa atacul virulent al sectiei CSM conduse de Lia Savonea

Situatia a fost rediscutata vineri de membrii Sectiei pentru judecatori din CSM care au decis ca se impune un nou raspuns, sub forma unor precizari.

Trei dintre membrii acestei sectii, judecatoriii Andrea Chis, Bogdan Mateescu si Mihai Andrei, nu au fost de acord cu emiterea acestor "precizari", au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

De altfel, cei trei nu au fost de acord nici joi sa fie emis comunicatul de presa.

Reactia Andrei Chis

Intr-o postare pe Facebook, publicata dupa ce CSM a emis comunicatul, judecatorul Andrea Chis spune ca ea, impreuna cu Mihai Balan si Bogdan Mateescu, s-au opus acestui comunicat.

"Imi voi exprima pozitia privind circumstantele nominalizarii unui judecator pentru functia de ministru al justitiei, in lumina legislatiei romane, in sedinta Sectiei de judecatori de marti, 3 septembrie 2019, avand pe ordinea de zi cererea de revocare a demisiei formulata de doamna judecator Dana Cristina Garbovan," mai scrie Chis.

Citeste si: Trei judecatori CSM se delimiteaza de comunicatul Liei Savonea, care o apara pe Dana Girbovan si-l ataca pe Klaus Iohannis

Precizarile CSM

"Recomandarile Comisiei de la Venetia, la care face trimitere Presedintele Klaus Iohannis, se refera la legislatia statului Kyrgyzstan care reglementa candidatura unui magistrat intr-o functie politica electiva, ce presupune ca judecatorul sa isi faca campanie electorala.

Mai mult, in textul legislativ analizat de Comisia de la Venetia, se prevede ca judecatorul este numit din nou in functie dupa ce starea de incompatibilitate dispare, fara ca acest fapt sa afecteze independenta sa ulterioara.

Daca depasim standardele din Kyrgyzstan si ne raportam la cele ale statelor Uniunii Europene, se constata ca sunt state membre ce permit, in mod explicit, cumulul functiei de judecator cu cea de ministru, prin derogare de la regimul incompatibilitatilor.

Ratiunea acestei derogari porneste de la nevoia de a asigura bunul mers al justitiei, prin folosirea experientei deosebite a magistratilor, ce cunosc, in mod direct, realist si profund, problemele sistemului.

Spre exemplu, ministrul justitiei din Portugalia este, in prezent, un magistrat de cariera. La scurt timp dupa ce a fost numita in functia de ministru al justitiei, aceasta a fost numita judecator la curtea suprema din Portugalia, urmand a functiona la aceasta instanta dupa expirarea mandatului.

Reglementari sau situatii similare se regasesc in Spania si Italia, unde judecatorii sau procurorii ce ocupa functia de ministru al justitiei sunt suspendati din magistratura pe aceasta perioada.

Ca atare, reglementarea incompatibilitatii dintre functia de judecator si cea de ministru al justitiei tine de optiunea legiuitorului national, nu de standarde fixate de Comisia de la Venetia.

In ceea ce priveste legislatia romana, prin Decizia nr. 45/2018, Curtea Constitutionala a aratat ca functia de judecator sau procuror este incompatibila cu orice alta functie de demnitate publica, iar aceasta incompatibilitate subzista chiar in ipoteza suspendarii din functie a acestuia.

Niciun considerent din decizia Curtii Constitutionale, insa, nu poate conduce la concluzia ca acceptarea, de catre un judecator, sa fie propus pentru numirea in functia de ministru al justitiei implica, de plano, o activitate cu caracter politic.

O astfel de concluzie poate fi trasa doar in cazul interpretarii deciziei Curtii Constitutionale intr-o modalitate distorsionata si contrara rationamentului juridic cuprins in considerentele acesteia.

In ceea ce priveste incompatibilitatea propriu-zisa, aceasta apare doar in momentul in care doua functii sunt detinute simultan, ceea ce nu este cazul in momentul acceptarii unei propuneri de numire in functie.

Analiza textelor legale si interpretarea lor, in litera si spiritul acestor prevederi, pe langa serioase cunostinte juridice, implica rigoare si interpretarea acestora in concordanta cu scopul pentru care au fost edictate. Atunci cand se pune in discutie, in mod concret, statutul unui judecator, aceasta analiza trebuie efectuata total independent, fara interese politice sau de alta natura.

Din acest motiv, toate chestiunile ce privesc statutul judecatorilor, inclusiv regimul incompatibilitatilor, sunt de competenta exclusiva a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, si nu a Presedintelui Romaniei.

Transmiterea de catre Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, in termeni categorici, a unor directive catre Sectia pentru judecatori, despre cum trebuie sa interpreteze si sa aplice normele privind statutul judecatorilor este inacceptabila.

Sectia pentru judecatori nu accepta ordine de la nicio alta putere in stat, cu atat mai mult de la un presedinte aflat in campanie, care doreste sa atraga justitia in batalia politica.

Asiguram cetatenii Romaniei ca Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va face tot ceea ce este necesar pentru a apara independenta puterii judecatoresti de orice fel de presiuni si imixtiuni, indiferent de persoana care le exercita.

De asemenea, date fiind prerogativele conferite constitutional, Sectia pentru judecatori va actiona, ferm si fara nicio ezitare, pentru a nu permite ca justitia sa fie folosita in confruntarea electorala, sprijinind, in schimb, toate actiunile ce au ca scop cresterea calitatii actului de justitie si a independentei acestuia, in interesul milioanelor de cetateni, beneficiari ai actului de justitie
."
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7966 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Sectia pentru judecatori, condusa de Savonea, glumite si ironii la

adresa presedintelui Iohannis, intr-un comunicat oficial al CSM"

- are umor involuntar ! ea vorbeste de venetia , ea care ar trebui sa se fereasca de oglinzi , ca necuratu' de tamaie !

 

Lia Savonea si Garbovan au facut un grup infractional organizat

sustinute si de o gasca de psd-iste din csm ! Ce face sefa SS, adina florea, de ce nu se autosesizeaza ???

 

Tupeul astora nu are limite

Schimbarile in justitie facute cu sustinerea lor a dus uniunea europena la concluzia ca romania isi pierde statul de drept. Atat ei cat si psdul au ignorat constant recomandarile europene chiar sub amenintarea articolului 7.

Pierderea statutului romaniei in ue e parte din politica externa si e responsabilitatea presedintelui. Daca cauza e coruptia in justitie, atunci justitia e responsabilitatea lui, iar daca problema e sefa csm, atunci sefa csm trebuie data afara. Hoti si impertinenti ca restul psdului

 

"Andreea Chiș: Daca depășim standardele din Kyrgyzstan"

Nu la asta se referea KI, dar chiar și așa fiind, chiar credeți că republica "Draknea-ot'Teleorma-bin'PZD-al'Veorika" e mai brează decat Kyrgyzstan???
N-ar fi mai corect să vă inscrieți de facto in PZD? Că oricum de acolo vă luați tainul, din furturile PZD din buzunarul romanilor, ca să lătrați la comandă???
Nu contează că legea nu permite, că doar voi faceți legile pentru noi, troșpii (invățătoarea fomistă dixit)...
Mă, vouă chiar nu vă e rușine, "tehnocrații" lui Felics de la ghenA3?

Csm e format din analfabeti in frunte cu tovarașa

Savonea. Alfonso bonafede ministru italian de justiție a făcut studii strălucite de drept devenind apoi avocat iar din 2008 a intrat in politica. Deciunde e asemănarea cu judecătoarea Garbovan care ieri era incă judecătoare? De altfel garbovan a și zis ca dacă președintele o va aproba. Incă a incercare psdista de a păcăli pe cineva. Rip!

Balul de Halloween incepe in August.

Cumparati bilete din fatza.

Mai ma intreb

Undei pravalia asta Kyrgystan ca sa ma bata profesoarea mea de geografie eu nu ama auzit vreodata de ea. Stiu de Afga, Paki, Kurzii toate cu stan. De altele nu stiu cu stan, ori cu bran. Si de unde aceasta Andreea Chis stie tainele poporului Kyrgystan.

Cum isi permite sa silabiseasca in romana cind citeste cu un

accent care iti desfunda urechea. Cu Colectiv a speculat si a cistigat el, tara nu, acum la Caracal daca nu are cistig tace. Procurorul sef si de caz din Caracal protejati ca si portocala si altii. Un procuror penal fuge , fuge de reporterii nu il ajunge. Penalii astia o sa souna ca au facut presiuni ca doar de 3 ori mai mult au salariile mai mari. Cumpanasu presedinte le cam strica jucaria.

Cumpanasu-profitor / Pentru tara si popor!

Cumpanasu se lupta cu clanurile mafiote, sustinut temeinic de MAI, Fifor, Dihor, Cristoiu, Haznaua 3, DIICOT si cine o mai fi pe canal.

Free Dinca! Free Dragnea! Cumpanasu-Veorica-Diaconu presedinte! Urmeaza publicitate!

Postacii rosii apelează la ura de rasa, vasilica

incearcă sa creeze ura intre bărbați și femei. Sa observați ca nu exista comentariu roșu pe z.c fără cuvantul “Neamț" sau implicit. Adminii ar trebui sa elimine pe autorii acestor urațenii. Pt ca toți rosii iși trag seva di funar, Bacalbașa, etc

Humor kaghebisto-pesedist.

.

sectia pentru judecatori a CSM

este ilegala fiind inființată pe temei politic de
către partidul penalilor si al mafiei numit PSD. aceasta secție impusa nu are niciun temei altul decat politic și are misiunea de a distruge magistratura si tot ce inseamnă deontologie juridica.

are și misiunea de a sabota sistemul juridic din romaniea și a-l aduce mult sub orice alta tara bananiera, mult sub Kargastanul, la care, iată, se face referire cu intenție clara tocmai in acest sens.

Toate comentariile și deciziile tovarasei garbovan

au fost in concordanța cu ordinele ce le-a primit de la psd. Deci a devenit o judecătoare psdista, deci unde e imparțialitatea cerută de funcție.

...

KARGAZSTANEZUL IOHANNIS – Judecatorii CSM il fac varza pe Klaus: "Recomandarile Comisiei de la Venetia la care face trimitere se refera la legislatia statului Kyrgyzstan... Sunt state UE ce permit explicit cumulul functiei de judecator cu cea de ministru, prin derogare de la regimul incompatibilitatilor... Sectia pentru judecatori nu accepta ordine de la nicio alta putere in stat, cu atat mai mult de la un presedinte aflat in campanie, care doreste sa atraga justitia in batalia politica"

Haha...

Imi place ca astia de la csm, in frunte cu una a carei fata este mai expresiva decat "infernul“ lui Dante, ne spun cum ei nu primesc ordine de la un presedinte aflat in campanie. Exact, voi primiti numai de la psd. Sunteti de o "independenta“ stranie...hmmm...
Dar nici noi nu suntem prosti. Hai, lasati parodiile astea pt cei cu adevarat prosti, ca noi nu mai punem botul de ceva vreme.

 

Biroul Organizatiei de Baza PSD din CSM, condus de o savoniera

CSM-Savonea merge pe lista PSD la locale si comerciale.

 

O savoniera

Este suportul in baie unde se pune sapunul.

Savoniera are dreptate: in Ungaria seful Curtii Supreme e politician

De ce n-are voie Scarbovana sa fie ministru, judecator si om politic in acelasi timp?! Impartiala ca romanul verde.

 

Pai si Veorica e in campanie, cu elicopterul si brosele Chanel!

Savonea, Baltag si celelalte obisnuite ale Latrinei3 "uita" asta?
Sectia de judecatori a CSM, pesedizata la maxim, "uita" si faptul ca guvernul Dancila este OBLIGAT sa fie validat de parlament, dupa retragerea ALDE. In conditiile astea, Iohannis poate respinge si 100 de propuneri ale PSD, daca guvernul nu-i validat in parlament!

 
 

 

Mustata ii mai trebuie si este ...

...Hitler in persoana, savoniera asta ordinara

 

Cum isi permite CSM-ul sa dea lectii Presedintelui ...

... care se baza pe consiliera pe justie. Aia care actiona ca santajista asupra unui judecator CCR?

 

Pai, zii si tu: CSM sa discute in partid, nu sa iasa pe post!

Sa discute la organizatia locala CSM-PSD si apoi sa mearga cu propuneri la centru, la Veorica. Savoniera-presedinte!

Pai, daca toata lumea da in Ioha-palton, Veorica, la cata carte stie ea, o sa para ca-l mangaie!

Putina publicitate!

Dom'le, ie foarte clar că duoamna lia ie trup si suflet

alături de bobor si de tară.
Că doar se stie, pesedeii ie boboru' si tara, iar cine se indoieste de asta trebe urgent săltat de melitie si varat la ocnă, in Siberia.

 

Cumul de Functii

Aduci atingeri onoarei statului Kirgastan !
Nici acolo nu se permite cumul de functii, cumul de pensii, cumul de pensii si functii !
Savoniera si ea cu doua functii, una e de ofiter acoperit al statului paralel !

 

Nu ca zic dar vreau sa spun ...

Acum daca dna Garbovan si-a retras demisia, mai poate sa fie propusa de doamna prim ministru in formula restructurata a Guvernului ca va fi prezentata in Parlament?

 

Daca ar fi doar tupeul...Urata judecata a judecatoarelor rosii

Anul 1 de facultate. Indiferent de cine este parte in proces judecata trebuie sa fie aceeasi. (Ca e kirmizstan, mos ion roata sau germania).
Nu cred ca din postura de membru CSM au vrut sa transmita mesajul ca trebuie judecat in functie de cine este parte in proces. Sau cred ca intentionat au transmis acest mesaj.

 

Madam Savonea sufera de fracturi logice grave. Asta pe linga tonul

si limbajul de precupeata artagoasa.
Nimeni nu isi poate stabili singur starea de incompatibilitate, si mai ales atunci cind aceasta priveste functii politice.
Presedintele nu a dat ordine sectiei de judecatori. Pur si simplu nu a acceptat ingerinta lor in politica.
Asigurarile doamnei Savonea nu au nici o valoare in fata evidentei simpatiilor politice.

 

Limbaj de la latrina 3 !

Animate de aceleasi idei difuzate de latrina 3, savonea, garbovan si gasca lor de la csm, slugi ale mafiei psd-alde-udmr ...


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor