Ziare.com

Societatile cu actiuni la purtator, excluse din procedura achizitiilor publice daca nu comunica datele actionarilor

Joi, 23 Iulie 2020, ora 17:29

   

Societatile cu actiuni la purtator, excluse din procedura achizitiilor publice daca nu comunica datele actionarilor
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 23 iulie, legea privind excluderea din procedura achizitiilor publice a oricarui operator economic, organizat ca societate pe actiuni, al carui capital social este reprezentat prin actiuni la purtator, care nu face dovada identitatii beneficiarilor reali ai acestora.

Actul normativ completeaza Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, in sensul ca societatile comerciale care au decis sa aiba un actionariat netransparent sa nu poata participa la procedurile de achizitie publica, respectiv excluderea din procedura de atribuire a oricarui operator economic organizat ca societate pe actiuni la purtator.

"In vederea respectarii principiilor transparentei si tratamentului egal, autoritatea contractanta are dreptul de a solicita, iar operatorul economic are obligatia de a comunica datele de identificare a detinatorilor/beneficiarilor reali ai actiunilor la purtator, in situatia in care forma de organizare a operatorului economic ofertant/candidat, tert sustinator sau subcontractant la procedura este de societate pe actiuni, cu capital social reprezentat prin actiuni la purtator", prevede legea.

Potrivit textului, reprezentantul legal al operatorului economic depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la detinatorii/beneficiarii reali ai actiunilor la purtator, sub sanctiunile prevazute de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Cazurile in care ofertantul individual/ofertantul asociat/candidatul/subcontractantul propus/tertul sustinator organizat ca societate pe actiuni cu capital social reprezentat prin actiuni la purtator nu respecta aceste prevederi reprezinta situatii potential generatoare de conflict de interese.

"Autoritatea contractanta este obligata sa excluda din procedura de atribuire orice operator economic, organizat ca societate pe actiuni, al carui capital social este reprezentat prin actiuni la purtator si care nu face dovada identitatii detinatorilor/beneficiarilor reali ai actiunilor la purtator", mai prevede actul normativ.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre lege promulgata Klaus Iohannis
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 970 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ba, ma liesi!?

binomu preodiu-uriasu bland, ciochie dupa ciochie.
acolo unde este vorba de banii tarii, societatile cu actiuni la purtator nu-si au locul. punct.

 

e groasa pentru evazionisti

Hopa a musct-o dragnea.

 

Nu-s simpli evazionisti sunt adevarate capuse pe economie.

Este vorba de ascunderea in spatele anonimatului a unor

personaje cu influienta sau chiar cu putere de decizie

in acordarea de contracte cu statul.

TelDrum si Draknea s-au scapat pe ei de emotie :)

Nici Shhaidehh nu prea o scalda bine in Belin.
Intre timp, Irinuca lui daddy transforma cash-ul in pamant si caramizi...
"Ce-i in mana nu-i minciuna", proverb al lui Borcea catre Irinuca lui Daddy, care tremura toata, uda de emotie ...

https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2019/05/Liviu-Dragnea-inchisoare-6.jpg

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor