Un an la Cotroceni: Klaus Iohannis se adreseaza Parlamentului

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 07:10
2981 citiri
Un an la Cotroceni: Klaus Iohannis se adreseaza Parlamentului
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis se va adresa miercuri Parlamentului, intr-un discurs care va marca un an de la preluarea mandatului de sef al statului.

Presedintele si-a preluat oficial atributiile pe 21 decembrie 2014, perioada in care Parlamentul se va afla deja in vacanta, astfel incat Klaus Iohannis vrea sa adreseze acest mesaj miercuri, chiar inaintea votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2016.

Presedintele se va adresa celor doua Camere ale Parlamentului la ora 11:00. Seful statului ar urma sa faca un scurt bilant al primului sau an la Palatul Cotroceni, cu realizarile si restantele mandatului, dar va adresa si un mesaj privind pasii care trebuie urmati de Parlament si catre partide in anul care urmeaza.

Al patrulea discurs in Parlament

De la preluarea mandatului, Klaus Iohannis s-a adresat senatorilor si deputatilor de trei ori. Prima alocutiune a avut loc in luna februarie, cand presedintele a cerut ca pana la finalul sesiunii parlamentare sa existe o noua legislatie privind alegerile.

Iohannis vorbeste prima data in Parlament de cand a depus juramantul: Un Parlament slab inseamna o veriga slaba

Iohannis: Ne dorim un parlament mai mic. Sa renuntam la populism si electoralism

A doua oara, Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului in luna iunie, prezentand noua Strategie Nationala de Aparare. Klaus Iohannis le-a promis senatorilor si deputatilor ca va veni in fata lor la fiecare inceput de sesiune parlamentara.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

Presedintele s-a adresat ultima data plenului reunit al Parlamentului in 16 septembrie, prilej cu care a criticat schimbarile prea dese de legi, a vorbit despre necesitatea imbunatatirii sistemului de educatie si a abordat din nou tema refugiatilor.

Ce a spus Iohannis in Parlament: mai putine legi, fara coruptie, Romania solidara cu UE (Video)

Seful statului a criticat faptul ca economia si societatea din Romania sunt afectate de schimbarile prea dese ale legilor. In plus, a facut apel la recredibilizarea sistemului legislativ al tarii noastre.

Klaus a adus din nou in discutie tema educatiei si cea a crizei refugiatilor, subliniind totodata si dorinta ca, la sfarsitul mandatului sau, tema coruptiei sa nu mai figureze printre preocuparile din tara noastra.

Nu in ultimul rand, si-a exprimat dorinta privind pregatirea centenarului Marii Uniri si a preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene, de catre tara noastra, in 2018 si 2019.

#Klaus Iohannis discurs Parlament, #Klaus Iohannis adreseaza Parlamentului , #presedinte
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Johannis va explica Parlamentului cum e cu actele false?
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Un an la Cotroceni, un an DEGEABA! Un an pierdut!