Un deputat USR acuza: Presedintele Iohannis vine in Moldova ca-n vacanta la piscina

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 16:59
6858 citiri
Un deputat USR acuza: Presedintele Iohannis vine in Moldova ca-n vacanta la piscina

Presedintele Iohannis vine la Iasi, sau in Moldova, ca sa danseze hore, sa inmaneze diplome si decoratii, sa-si promoveze cartile personale ori sa promita cate ceva la alegeri, nu vine ca sa vada scolile cu toaleta in curte sau satele depopulate de migratia tinerilor plecati in lume pentru o viata mai buna, comenteaza deputatul USR de Neamt Iulian Bulai.

Intr-o postare pe Facebook, Iulian Bulai (foto stanga) remarca faptul ca presedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidentiale din noiembrie, a mai venit in Moldova pe 24 ianuarie (Ziua Unirii), de 1 octombrie (deschiderea anului universitar), in campania din primavara ("ca sa promoveze referendumul, sa-si lanseze cartea si sa-i impinga in fata pe liberali la europarlamentare") si zilele trecute, tot "ca sa-si faca propria campanie electorala".

"Presedintele Iohannis vine la Iasi ca sa danseze hore, sa inmaneze diplome si decoratii, sa-si promoveze cartile personale ori sa promita cate ceva la alegeri. Sa faca bai de multime (sub protectia SPP) sau sa testeze bazine electorale. Klaus Iohannis vine in Moldova ca-n vacanta la piscina.

Presedintele Iohannis nu vine la Iasi - sau in Moldova - sa vada scoli cu toaleta in curte. Sate depopulate de migratia tinerilor spre o viata mai buna in Spania ori Italia. Margini ale Iasiului cu noroaie cat casa in loc de drumuri, fara canalizare, cu improvizatii de electricitate si internet cat parintii emigrati sa-si poata vedea din cand in cand copiii ramasi singuri acasa", scrie Iulian Bulai pe Facebook.

Deputatul USR insista si pe alte proiecte foarte importante pentru romanii din acea zona, dar fata de care presedintele Iohannis nu pare sa aiba un interes real si constant.

"Presedintele nu vine ca sa sustina actiunile societatii civile pentru A8. Acusi se face un an de la ceremonia pentru promulgarea legii. Ce ati mai facut pentru acesta autostrada de atunci? Ce ati mai comunicat legat de lipsa de vointa politica pentru autostrada noastra?

Presedintele Iohannis nu se duce sa le vorbeasca despre 'Romania educata' celor din Moldova care-ar putea sa-i spuna lucruri concrete despre nevoile educatiei, cum ar fi sa-i ai pe mama si tata alaturi, iar ei sa aiba locuri de munca decente si acces la minima infrastructura - de pilda, la conexiuni de tren care sa nu faca minim 7 ore catre... oriunde", scrie Iulian Bulai.

La finalul comentariului sau, deputatul USR devine si mai dur cu seful statului, intrebandu-se de ce nu vine Klaus Iohannis in Moldova si intre campanii.

"O fi din cauza ca pentru actualul presedinte oamenii obisnuiti, saraci, cu probleme ai Romaniei exista doar daca-s victimele unor crime sau accidente mortale? Ca, dupa 5 ani de Cotroceni, le mai cere celor plecati inca 5 ani de rabdare pentru ei si de plaje de vacanta pentru el - si cand le spui asta, nu se face sa dai ochii cu familiile decimate? Ca pentru dl Iohannis voturile sunt niste bucati de hartie, nu oameni in carne si oase?

Diaspora romaneasca vorbeste moldoveneste, dle presedinte!

Moldova exista si intre campaniile electorale, si dincolo de lantul de SPP-isti prinsi in hora, care va pazesc de crunta realitate!", ii transmite Iulian Bulai lui Klaus Iohannis.

Presedintele Iohannis a participat in acest weekend la o actiune politica organizata de PNL la Iasi, ocazie cu care a tinut discursuri si a atacat din nou guvernul Dancila.

C.B.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...