"Un ultim omagiu celui care a fost CNCD". In fata sediului, au fost depuse garoafe si o coroana de flori (Video)

Joi, 10 Mai 2018, ora 15:35
6303 citiri
"Un ultim omagiu celui care a fost CNCD". In fata sediului, au fost depuse garoafe si o coroana de flori (Video)
Foto: captura video Facebook/ActiveWatch

Mai multe persoane alaturi de reprezentanti ai ActiveWatch au mers, joi, si au depus o coroana de flori si mai multe garoafe in fata sediului Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Actiunea a avut loc in semn de protest dupa ce CNCD l-a amendat cu 2.000 de lei pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca s-a referit cu termenul "penali" la politicienii care incearca sa discrediteze DNA.

Cei care au participat la actiune au mers cateva minute pe jos inspre sediul CNCD avand in mana garoafe si fiind insotiti de doi barbati care cantau la un saxofon si o chitara. In fata grupului doua persoane carau in mana o coroana pe care scria "Eterne regrete".

Ajunsi in fata sediului CNCD, acestia au depus coroana, au asezat garoafele si au aprins cateva lumanari.

"Cu durere in suflet trebuie sa anuntam despartirea de CNCD, o institutie care a functionat rezonabil, o institutie foarte necesara pentru Romania, dar care in ultimele luni de zile printr-o suita de decizii si-a compromis misiunea.

Ultima decizie a fost una care a fost administrata presedintelui Iohannis pentru ca a folosit cuvantul 'penali'. Nu cunosc etnia penalilor, nu cunosc sexul penalilor, nu cunosc penali ca fiind persoane cu dezabilitati. Cele trei categorii pe care le-am mentionat fac parte din lista pe care legea o defineste ca fiind subiectul de activitate al CNCD.

CNCD a luat o serie de decizii care au fost fie foarte blande pentru acte de discriminare comise de persoane aflate acum la conducerea partidului, Guvernului si i-au iertat si, respectiv, au luat decizii foarte aspre pentru niste actori care erau daca vreti in opozitie fata de cei de la Putere.

Noi consideram ca este foarte important sa tragem un semnal important de alarma privind misiunea acestei institutii care este in deriva si speram sa isi revina", a declarat Mircea Toma, presedintele ActiveWatch, in fata sediului CNCD

Jurnalistii l-au intrebat pe Mircea Toma daca faptul ca presedintele CNCD, Asztalos Csaba, a votat impotriva sanctionarii presedintelui arata ca se duce o lupta interna in interiorul institutiei.

"Este o lupta dezechilibrata. O serie de alte decizii au fost luate cu o majoritate ferma si acelea au fost din punctul nostru de vedere abuzive", a comentat Toma.

Amintim ca CNCD a decis ca presedintele Klaus Iohannis a discriminat atunci cand s-a referit cu termenul "penali" la politicienii care incearca sa discrediteze DNA. Votul in acest caz a fost de 5 la 4, impotriva votand chiar presedintele CNCD, Asztalos Csaba. Amenda aplicata sefului statului a fost de 2.000 de lei.

Asztalos Csaba a votat impotriva sanctionarii presedintelui, sustinand pentru Ziare.com, ca declaratiile lui Iohannis se situeaza in cadrul larg al libertatii de exprimare.

Iohannis a transmis ca decizia este una politica si o va contesta la instanta compententa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coroana flori sediu CNCD, #garoafe sediu CNCD , #presedinte