Zi cruciala pentru Iohannis in America: Receptia lui Obama si tete-a-tete cu Biden

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 06:47
4521 citiri
Zi cruciala pentru Iohannis in America: Receptia lui Obama si tete-a-tete cu Biden
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis, aflat de joi in Statele Unite, unde ia parte in perioada 25-29 septembrie la Adunarea Generala a ONU, are luni programata o intalnire la Casa Alba cu vicepresedintele american Joe Biden, dar si participarea la receptia traditionala oferita de presedintele SUA Barack Obama.

Mai multi reprezentanti ai comunitatii de romani din Statele Unite i-au adresat in weekend o scrisoare deschisa vicepresedintelui Joe Biden, in care ii solicita sa discute cu presedintele Klaus Iohannis, aflat in SUA, si despre teme care tin de intarirea statului de drept in Romania.

Scrisoarea este semnata de lideri de organizatii ale romanilor din SUA, preoti, administratori de grupuri pe Facebook, reprezentanti ai presei de limba romana, precum si alti romani-americani, se arata intr-un comunicat de presa publicat de Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei.

Semnatarii scrisorii au subliniat faptul ca parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite functioneaza deja foarte bine la nivel militar, dar si-au exprimat totodata opinia ca "un domeniu in care mai trebuie facute progrese in acest parteneriat strategic este intarirea statului de drept".

C.B.

#Iohannis Casa Alba receptie Obama, #Iohannis intalnire Joe Biden , #presedinte