Iohannis, despre legea maidanezilor: Parlamentul, luat de val. Problema nu se va rezolva

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 20:29
3659 citiri
Iohannis, despre legea maidanezilor: Parlamentul, luat de val. Problema nu se va rezolva
Foto: Ghimpele

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, spune ca "Parlamentul a fost luat un pic de val" in problema cainilor si a adoptat legea care prevede eutanasierea lor, sustinand ca nu cunoaste niciun caz de rezolvare a situatiei prin aceasta metoda, care a mai fost prevazuta de legislatia romaneasca.

Iohannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, care este opinia sa legat de adoptarea legii care prevede eutanasierea cainilor comunitari care nu sunt adoptati dupa 14 zile.

"Eu cred ca Parlamentul a fost luat un pic de val, dar, una peste alta, in Camera Deputatilor a fost votat un text de lege. In masura in care legea va intra in vigoare si va fi publicata in Monitorul Oficial, bineinteles ca o vom aplica. Cred ca este bine ca s-a renuntat la ceea ce au vehiculat unii, sa se treaca la eutanasierea masiva.

Fundatia Brigitte Bardot vrea sa atace legea maidanezilor inainte de promulgare

Am citit textul adoptat in Camera Deputatilor si este o solutie aplicabila. Nu este solutia noastra, este altfel decat am gandit noi rezolvarea problemei, dar, in masura in care legea va deveni obligatorie, vom schimba si noi procedurile", a raspuns Iohannis.

Cand i s-a atras atentia ca legea nu obliga primariile sa eutanasieze cainii care nu sunt adoptati, putand aplica o alta solutie, primarul Sibiului a afirmat ca este "o portita falsa".

"De ce s-au bagat in treaba noastra, daca nu este obligatoriu? Este o portita falsa. Sigur, unii primari nu prea sunt de acord cu eutanasierea, dar atunci ce sa facem, pentru ca in oras nu mai putem sa ducem cainii? Sa extindem adaposturile? Este nerealist", a declarat Iohannis.

Intrebat daca va aplica aceasta lege, Iohannis a confirmat. "In masura in care va deveni lege, noi o vom aplica. Noi respectam toate legile, ne convin, nu ne convin...", a spus edilul-sef al Sibiului.

Nastase, despre maidanezi: Oamenii vor aduce cu caruta caini in Bucuresti

Iohannis a apreciat ca in urmatoarea perioada va creste numarul cererilor de adoptie a cainilor, dar situatia nu va dura foarte mult, ci doar atata timp cat "problema va fi fierbinte".

In plus, Iohannis a afirmat ca eutanasierea cainilor comunitari nu a rezolvat problema, desi legistatia romaneasca a mai prevazut acesta posibilitate.

"Legea cu o varianta de eutanasiere a fost in vigoare, cred, din 2001 pana prin 2008. Eu nu cunosc niciun caz in care sa se fi rezolvat problema cainilor comunitari in acei destul de multi ani, prin eutanasiere. Nu stiu de unde impresia acum ca se rezolva de azi pe maine.

Nu se va rezolva. Se va rezolva doar in localitatile care au o gandire clara, pe care o aplica consecvent, iar acolo unde se vor inflama lucrurile si 'hai repede sa rezolvam ceva si peste doua luni ne ocupam de altceva', acolo nu se va rezolva", a conchis Iohannis.

Iohannis: Eutanasierea cainilor, o barbarie inutila - ce masuri a luat la Sibiu

Legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile lucratoare de cand ajung in adaposturi a trecut, marti, de votul final al Camerei Deputatilor, forul decizional in privinta acestui proiect.

In urma cu o saptamana, Klaus Iohannis declara ca este impotriva eutanasierii masive a cainilor comunitari, aceasta solutie fiind luata in calcul doar pentru cainii bolnavi si nu ca metoda generala, in acest caz fiind considerata "barbara".

El spunea ca, in Sibiu, problema este bine gestionata, cainii comunitari fiind luati de pe strada, sterilizati si igienizati la Centrul din Dealu Gusteritei, tinuti acolo timp de doua saptamani, dupa care, daca nu ii adopta nimeni, sunt repusi in teritoriu, insa prin sterilizare cainii vor disparea natural.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
#Klaus Iohannis maidanezi, #Klaus Iohannis legea maidanezilor, #Klaus Iohannis maidanezi Sibiu , #primar Sibiu