Iohannis, despre un titlu de cetatean pentru Basescu: Dupa 5 ani, urgenta dispare

Joi, 01 August 2013, ora 20:49
2695 citiri
Iohannis, despre un titlu de cetatean pentru Basescu: Dupa 5 ani, urgenta dispare
Foto: Ziare.com

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, prim-vicepresedinte al PNL a declarat joi ca l-a invitat pe presedintele Traian Basescu ca sa ii fie inmanat titlul de cetatean de onoare al orasului, inca de acum cinci ani, insa este binevenit oricand "si la anul, peste doi ani (...) in calitate de persoana privata sau sef de fundatie sau ce o fi atunci".

Liberalul l-a contrazis astfel pe presedinte, care a afirmat ca este nevoie ca Iohannis sa-l sune ca sa-l invite.

"Stiu ca ati fost la munte si v-ati intalnit si v-a dat sfaturi valoroase, dar nu-i o tema de actualitate. Ar fi fost in 2007 si in 2008, acum actualitatea chiar a disparut. (Titlul - n.red.) poate fi inmanat, dar nu mai este niciun fel de urgenta, dupa cinci ani urgenta dispare.

Presedintele are o agenda extrem de incarcata si noi incercam sa ne pliem pe aceasta. Sigur, daca dureaza sase ani pana ajunge presedintele la Sibiu, atata dureaza, nicio problema", a spus Klaus Iohannis.

Intrebat daca l-a invitat pe presedintele Basescu la Sibiu pentru a-i fi inmanat titlul de cetatean de onoare, primarul Iohannis a spus ca da.

"Sigur ca l-am invitat, imediat dupa ce Consiliul Local a hotarat sa decerneze titlul de cetatean de onoare presedintelui Romaniei, i-am facut o invitatie formala, destul de frumoasa, cred, prin care l-am instiintat de acest lucru. I-am comunicat ca noi suntem dispusi sa ne armonizam programul oricand doreste domnia sa sa vina la Sibiu. Si asteptam un raspuns. Sa vina sau sa nu vina. Deci, nu-i nicio problema.

Poate sa vina si la anul, peste doi ani nu stiu daca, si atunci s-ar putea, in calitate de persoana privata sau sef de fundatie sau ce o fi atunci", a explicat Klaus Iohannis.

Basescu, unui sibian: Roaga-te sa nu faca nimic Guvernul pentru voi, altfel strica tot (Video)

Prezent duminica in comuna sibiana Jina, la un festival dedicat ciobanilor, presedintele Traian Basescu a spus ca va veni sigur, pana-si termina mandatul, anul viitor, la Sibiu.

"V-am ajutat, dar cand ajung in Sibiu, sigur il iau. Sigur vin pana imi termin mandatul, dar sa am ocazia sa vin", a promis presedintele.

Intrebat daca va raspunde pozitiv invitatiei repetate a primarului Iohannis, presedintele Basescu i-a transmis acestuia sa il sune, nu sa vorbeasca despre aceasta chestiune cu jurnalistii.

Consilierii locali in frunte cu primarul Klaus Iohannis i-au acordat presedintelui Traian Basescu titlul de cetatean de onoare al Sibiului, pentru sprijinul acordat mai ales in 2007, cand municipiul a fost prima capitala culturala europeana din Romania.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
#Klaus Iohannis Basescu cetatean onoare, #Basescu cetatean onoare Sibiu , #primar Sibiu
Comentarii