Iohannis: Nu cred intr-o noua suspendare. Condamnatii nu au ce cauta in Parlament

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 15:00
3670 citiri
Iohannis: Nu cred intr-o noua suspendare. Condamnatii nu au ce cauta in Parlament
Foto:Arhiva

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu crede ca ar fi oportuna o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu si afirma ca persoanele condamnate nu au ce cauta in Parlament. Totodata, el spune ca Romania nu mai trebuie sa vorbeasca pe doua voci la Bruxelles.

"Cand aud de suspendarea presedintelului, imi amintesc de bancul acela cu ursul si cu vanatorul. Nu cred ca e buna. Nu cred in asa ceva. Cu siguranta ca isi va incheia mandatul si nu vad acum piedici semnificative sa nu il incheie. Nu cred ca ar fi oportuna in momentul acesta o suspendare", a declarat Iohannis joi, intr-o conferinta de presa, citat de Ora de Sibiu.

Pe de alta parte, el a sustinut ca un parlamentar condamnat definitiv, cum este cazul lui Gigi Becali, nu mai are ce cauta in forul legislativ, iar acest lucru ar trebui prevazut in lege.

"Eu cred ca legislatia poate fi imbunatatita. Mie personal mi-ar displacea sa fiu reprezentat in Parlament de o persoana cu o condamnare penala, indiferent ca e cu suspendare sau executare. Parerea mea. Persoane cu condamnari nu au ce cauta in parlament si punct", a spus Iohannis.

Pe de alta parte, primarul Sibiului a comentat si alocarea bugetara pe care Romania a primit-o de la UE, exprimandu-si opinia ca cel mai mare minus al nostru la negocieri a fost rata scazuta de absorbtie.

"Ca si orice buget pe care-l primesti de la altii asteptarile sunt intotdeauna mai mari decat realizarile. Sigur am asteptat cu totii sa fie o suma mai mare. Nu a fost fiindca negocierile au dus la acest rezultat. Cu siguranta ca gradul mic de absorbtie din exercitiul bugerat curent a fost cel mai mare minus pe care l-am avut in negocierile pentru urmatoarea perioada bugetara. Daca am fi avut si noi un grad de absorbtie bun, am fi intrat cu alte carti in negocieri, asa - am intrat cum am intrat, adica de la coada", a declarat Klaus Iohannis, dand vina principala pe "birocratia autohtona", relateaza Rondul de Sibiu.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat ca problema nu este cine ar trebui sa ne reprezinte la Consiliul European, presedintele sau premierul, ci cei care o fac sa aiba "un punct de vedere unitar".

"Daca Romania vorbeste pe doua sau mai multe limbi este un dezavantaj net. Intotdeauna, cand o entitate, in cazul acesta o tara, are un punct de vedere care este comunicat la fel de toti lobbystii, vocea este mai bine auzita decat daca vine fiecare cu o susoteala de-a lui. Daca unii s-au dus intr-un fel si altii in alt fel, am pierdut din forta la lobby", a explicat primarul Sibiului.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, fiind una dintre putinele tari cu crestere bugetara. In schimb, premierul Victor Ponta a spus ca Romania a pierdut bani comparativ cu propunerea initiala a Comisiei Europene si nu i-a fost sustinuta pozitia asa cum au facut-o, in cazul lor, autoritatile din Polonia.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, începerea lucrărilor la o bancă de ţesut în interiorul Spitalului Colentina şi a menţionat că aceasta ar putea fi gata la sfârşitul...
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat că marţi, 27 februarie, este programată o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, de la ora 16.00. Cele două partide urmează să aibă...
#Johannis suspendare Basescu, #Johannis Becali condamnat, #Johannis alocare bani Bruxelles , #primar Sibiu