Iohannis: Ponta face copy-paste dupa Boc la salarizare si angajari

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 20:00
6395 citiri
Iohannis: Ponta face copy-paste dupa Boc la salarizare si angajari

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a lansat un atac la adresa premierului Victor Ponta, pe care il acuza ca abordeaza angajarea si salarizarea bugetarilor la fel ca si premierul Emil Boc.

Iohannis arata ca s-au pastrat aceleasi masuri introduse de Guvernele Boc - angajari doar daca pleaca sapte persoane, salarii neindexate si niciun fel de stimulent, scrie Tribuna.ro.

Intrebat ce anume din masurile luate de Guvernul Ponta il nemultumeste, Iohannis a aratat ca se astepta la ceva diferit din partea noii Puteri.

"Eu, sincer, am asteptat sa apara o viziune, daca nu revolutionara, macar diferita decat ce-am avut inainte in domeniul salarizarii bugetarilor si angajarii. Nu pot sa spun ca e bine sau rau, pot doar spune ca abordarea este doar copy-paste cu ce am avut inainte: nu se angajeaza, daca pleaca sapte se angajeaza unul, nu se indexeaza salariile, nu se pot da stimulente, nu se pot da tichete", a declarat Iohannis joi, intr-o conferinta de presa.

Acesta a continuat spunand ca ar fi fost solutii macar pentru orasele mai avute. "Macar se putea merge pe o abordare: ok, statul nu are bani, treaba lui, dar cine are bani, de exemplu municipiul Sibiu, poate sa-si stimuleze angajatii intr-un cuantum mic, ca doar este vorba de ceva simbolic, sau poate sa angajeze pana la x posturi. Or, aceasta abordare este identica cu cea din guvernele Boc si lumea ma intreaba ok, si atunci unde e noutatea?".

"Poate va amintiti ca diversele Guverne Boc au avut si ele hobby-ul de a diminua din administratia locala corpul functionaresc din Romania, si noi am tot externalizat si am tot scazut numarul de angajati, acum nu se mai poate. Nu poti sa externalizezi Directia Fiscala sau Serviciul Juridic", a continuat Iohannis.

Nu e prima data cand edilul din Sibiu isi arata nemultumirea fata de Guvernul Ponta. Saptamana trecuta, Iohannis a atacat-o pe Maria Grapini, ministru al Turismului, pe tema prezentei Romaniei la Targul de Turism de la Viena.

Klaus Iohannis o ataca pe Maria Grapini

"Ministerul nu a dorit sa plateasca din cate am inteles standul, lucrare care a fost angajata. S-a recurs atunci la o varianta minimala de stand. In restul Europei, asa ceva ar fi inimaginabil. O tara sa fie... Deci prezenta Romaniei nu a fost ca hai sa ne ducem sa le aratam ce de tuica avem noi. Prezenta noastra a fost de tara partenera a Targului de Turism de la Viena. Foarte bun pentru noi, o posibilitate de a ne face simtita prezenta", a declarat primarul Sibiului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Klaus Johannis atac Ponta, #Klaus Johannis atac guvern , #primar Sibiu
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Nasol. Daca si "propunerea de PM" a marii aliante PSD-PNL...
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5