Ziare.com

Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, care il gasise incompatibil

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 13:38

   

Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, care il gasise incompatibil
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis, miercuri, contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat ca instanta a admis contestatia primarului Sibiului, Klaus Iohannis, referitoare la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea raportului de evaluare prin care ANI constata ca Iohannis se afla in incompatibilitate.

Iohannis: Nu am intrat bine in PNL si ANI si-a amintit de mine, a gasit o speta de incompatibilitate

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Eventualul recurs va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 24 aprilie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis sustinea ca este vorba despre o confuzie pe care o face ANI. "Exista societatea Piete, care a fost infiintata de noi acum cativa ani. ANI spune ca sunt incompatibil pentru ca reprezint municipiul Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor, lucru total fals.

Iohannis, despre plangerea ANI: O interpretare excesiva a legislatiei (Video)

Nu am avut niciodata un astfel de mandat, deci nu exista cauza. A doua se refera la Societatea Apa Canal, societatea care, dupa infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI), a devenit operator regional.

Toti primarii comunitatilor care sunt in ADI Apa sunt si reprezentantii comunitatilor lor in Adunarea Generala a Actionarilor la Apa Canal, care este operator regional, avand comunitati din judetele Sibiu si Brasov", explica Iohannis, care adauga ca legea incompatibilitatilor prevede ca primarul nu poate fi actionar in AGA a unor societati de interes local, fara a face referire la societatile regionale.

Klaus Iohannis a contestat decizia ANI in 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia. In 2 iulie, ANI a depus o cerere la Inalta Curte de Casatie si Justitie de stramutare a dosarului de incompatibilitate de la Curtea de Apel Alba-Iulia la o alta instanta egala in grad.

Iohannis se apara singur in procesul intentat de ANI

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins insa cererea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de judecare a cauzei la o alta instanta, astfel ca dosarul a ramas la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Pe de alta parte, ANI a sesizat Parchetul intr-un alt dosar vizandu-l pe Klaus Iohannis, in care il acuza ca a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala.

Iohannis este prim-vicepresedinte al PNL si exercita al patrulea mandat consecutiv de primar al Sibiului.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2410 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Usor cu pianul pe scari!

A castigat doar la prima instanta si sentinta nu este definitiva. S-au bucurat si altii la fel dupa prima sentinta favorabila lor si acuma zac prin puscarii, unde i-a trimis Inalta Curte. Bine, la asta nu-i cazul de puscarie, doar ca va ramane fara Primarie!

 

011

Domnul Mario ne semnaleaza prin nume si logica exact nivelul coeficientului de inteligenta. Studiul aprofundat al personalitatii releva genul : "nu stiu, dar vorbesc.. ca.. ce? ma doare gura?"
Sa comentati bine
drag bobor

pt. wall

Mai cacofonicule, nivelul tau de inteligenta se vede din start, de aici: "vorbesc.. ca.. ce", de fapt asa sunteti toti propagandistii! Nu inteleg ce vezi tu lipsit de logica! Am vorbit despre procedura juridica, aici nu-i vorba de logica, doar de lege si mersul justitiei. Vad ca s-au inmultit postacii lui Iohannis pe aici, fiindca se simtea slab, fara suporteri pe site-ul acesta. Chestia naspa este ca raspandacii posteaza pe banii sibienilor, fiind angajati in primarie. Probabil ca iar vor incerca sa ma raporteze aceeasi propagandisti, au mai facut-o de doua ori, asa ca rog administratorul sa citeasc textul cu atentie si sa vada ca nu-i nimic jignitor in el!

Traiasca Klaus Johannis, ca de ANI a scapat,

Demonstrand ca respectivii mint si mananca ra.hat!!

 

Ti-ai schimbat numele?

.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor