Primarul Sibiului vrea promovarea turistica a orasului impreuna cu Transilvania

Luni, 07 Iulie 2008, ora 14:44
2004 citiri
Primarul Sibiului vrea promovarea turistica a orasului impreuna cu Transilvania

Primaria Sibiu are mai multe proiecte de promovare a orasului ca destinatie turistica, dar sansele de reusita cresc daca orasul va fi promovat impreuna cu intreaga regiune Transilvania, a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus ca municipalitatea poarta discutii cu conducerea judetului pentru promovarea zonelor turistice cum sunt Ocna Sibiului sau Marginimea Sibiului, anunta NewsIn.

Iohannis este insa de parere ca Sibiul se poate dezvolta turistic doar in conditiile in care va face parte dintr-un circuit al intregii regiuni.

"In perspectiva avem o sansa de a deveni o tinta turistica permanenta doar daca promovam toata regiunea Transilvania", este de parere Iohannis.

La inceputul lunii februarie, presedintele Consiliului Judetean Martin Bottesch a anuntat infiintarea Asociatiei Regionale pentru Turism, care sa cuprinda sase judete - Sibiu, Mures, Harghita, Brasov, Covasna si Alba - care are ca scop promovarea acestei regiuni in strainatate.

Alegerile locale au blocat insa procesul de infiintare a acesteia, dar nu si actiunile comune pe care membrii celor sase agentii judetene de turism doresc sa le desfasoare impreuna.

Sibiul a devenit una din principalele destinatii turistice ale Romaniei in 2007, cand orasul a fost Capitala Culturala Europeana. Anul trecut, Sibiul a avu aproape un milion de turisti, iar in 2008, autoritatile au declarat ca se asteapta la un numa aproximativ egal de vizitatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Sibiu, #turism, #promovare, #Transilvania, #Klaus Johannis , #primar Sibiu