Cand afla Iohannis verdictul definitiv in dosarul de incompatibilitate

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 16:33
6125 citiri
Cand afla Iohannis verdictul definitiv in dosarul de incompatibilitate

Completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judeca dosarul de incompatibilitate al presedintelui Klaus Iohannis a ramas in pronuntare.

Astfel, verdictul va fi dat saptamana viitoare, mai exact pe data de 21 ianuarie, informeaza Realitatea TV.

Desi era citat, Klaus Iohannis nu s-a prezentat la termenul de astazi, trimitand doar avocatul. Presedintele a avut astazi intalniri cu adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, si cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

Victoria Nuland, la prima intalnire cu Iohannis: Vi se datoreaza, am venit sa va vad UPDATE

Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul britanic de Externe: Drepturile romanilor, pe agenda

Verdictul a fost amanat pentru ca ANI nu a depus concluziile scrise, informeaza B1 TV.

Instanta suprema a judecat miercuri, pe fond, recursul in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, verdictul pe care il va da saptamana viitoare fiind unul definitiv. Din completul de judecata au facut parte magistratii Cezar Hancu (presedinte), Zoita Milasan si Viorica Trestianu, numele ultimei judecatoare aparand in dosarul Gabrielei Birsan, scrie Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, reprezentantul ANI a solicitat admiterea recursului, mentionand ca si Curtea Constitutionala s-a pronuntat recent cu privire la constitutionalitatea articolului din legea alesilor locali, dar motivarea deciziei CCR nu a fost inca redactata.

Procesul lui Iohannis la Inalta Curte: Valeriu Stoica e aproape sigur de decizie UPDATE

In replica, avocatii lui Iohannis au cerut respingerea recursului depus de ANI. Unul dintre ei a argumentat ca ANI nu a dovedit starea de incompatibilitate a clientului sau, iar cel de al doilea a sustinut ca ANI recunoaste caracterul regional al societatii Apa si Canal, asa ca decizia CCR nu se aplica in acest caz, informeaza sursa citata.

Presedintele Iohannis, in fata instantei: Incepe procesul la Inalta Curte

In data de 25 noiembrie, 2014, instanta suprema a admis judecarea pe fond a recursului in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, stabilind ca prim termen 14 ianuarie, cand vor fi citati atat presedintele Klaus Iohannis, cat si un reprezentant al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

ANI a stabilit ca Iohannis s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete, dar acesta a contestat raportul si Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate in prima instanta.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
Salamcusoia
rank 5
Interesul comunistilor este sa te tzina la surub cu ceva.
meandrele concretului
rank 5
Şi dacă Doamne fereşte.., pe cine or mai călări Mihalache şi Ponta?