Emotii pentru Iohannis - cand se pronunta Curtea de Apel in dosarul cu ANI

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 13:53
3458 citiri
Emotii pentru Iohannis - cand se pronunta Curtea de Apel in dosarul cu ANI
Foto: Administratia Prezidentiala

Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunta in data de 10 iunie in dosarul in care Klaus Iohannis a solicitat anularea unui raport de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate, prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese.

Solutia pe care CA Alba Iulia o va pronunta in acest dosar nu va fi definitiva.

"La Curtea de Apel Alba Iulia s-a incheiat miercuri judecarea dosarului in care reclamantul Klaus Iohannis a solicitat anularea raportului de evaluare intocmit de ANI prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese. Instanta va pronunta o solutie in 10 iunie", a declarat purtatorul de cuvant al instantei, Cosmin Muntean.

Iohannis ataca la CCR Legea incompatibilitatii primarilor. Ce spune de contrele cu Ponta

CA Alba Iulia a judecat actiunea in contencios administrativ intentata de Klaus Iohannis impotriva ANI, care, in 2013, l-a acuzat de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, intrucat a semnat, in decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR). Klaus Iohannis a detinut functia de presedinte al FDGR in perioada 2002 - 2013.

Avocata care l-a reprezentat pe Klaus Iohannis a sustinut in fata instantei ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale conflictului de interese administrativ. Aceasta a mai spus ca este "evident" ca incheierea acestui contract, dintre tipografie si primarie, "nu se afla in zona conflictului de interese administrativ, pentru ca aceasta operatiune nu a generat vreun fel de beneficiu, interes material pentru Klaus Iohannis, pentru sotia sa sau pentru rudele sale".

Iohannis scapa de dosarul de incompatibilitate. ICCJ a respins recursul ANI

Ea a mai spus ca respectivul contract nu a fost incheiat prin incredintare directa, ci prin licitatie, fiind trei oferte depuse. Avocata a aratat ca cea care a desemnat castigatorul, respectiv firma care a prezentat pretul cel mai scazut, in speta Tipografia Honterus, a fost comisia de evaluare, din care primarul Iohannis nu a facut parte.

Aceasta a solicitat instantei admiterea contestatiei si anularea raportului de evaluare intocmit de ANI.

De ce a castigat Iohannis procesul cu ANI: Inalta Curte a publicat motivarea

In martie 2014, CA Alba Iulia a dispus suspendarea judecarii procesului intentat ANI de catre, la vremea respectiva, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, dupa ce Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a transmis instantei ca este inceputa urmarirea penala.

Dupa ce Parchetul a inchis dosarul penal, CA Alba Iulia a fost sesizata cu o cerere de repunere pe rol a cauzei formulata de catre Iohannis, solicitare care i-a fost admisa in 29 aprilie.

Motivarea CA Alba Iulia in cazul Iohannis: Raportul ANI, rezultatul unei interpretari eronate a legii

Potrivit unui comunicat dat publicitatii in august 2013, ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala de catre Klaus Iohannis, intrucat acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Obiectul contractului semnat, in opinia ANI, cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre Klaus Iohannis constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii unui proiect finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5