Procesul lui Iohannis la Inalta Curte: Valeriu Stoica e aproape sigur de decizie UPDATE

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 10:12
10670 citiri
Procesul lui Iohannis la Inalta Curte: Valeriu Stoica e aproape sigur de decizie UPDATE

Fostul lider PNL Valeriu Stoica, a vorbit, miercuri dimineata, despre ce decizie ar putea lua magistratii de la instanta suprema in cazul ANI versus Klaus Iohannis.

Fostul ministru al Justitiei a declarat ca se asteapta ca procesul, care se judeca incepand de miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ar putea si ar trebui suspendat pana la finalizarea mandatului de presedinte, perioada cand se bucura de imunitate.

"In aceasta situatie, din oficiu se poate impune suspendarea", a declarat Stoica, la randul sau avocat, adaugand ca "ramane de vazut daca Inalta Curte va putea sa primeasca cererea".

Intrebat ce efecte ar putea avea o decizie in favoarea ANI, dupa expirarea mandatului sefului de stat, Valeriu Stoica a raspuns: "Este o situatie pur ipotetica, ca atare nu o luam in considerare".

UPDATE: In urma unor informatii aparute in presa in acest sens, Administratia Prezidentiala face precizarea ca Klaus Iohannis "nu a fost si nu este reprezentat in acest proces de domnul Valeriu Stoica".

De ce este acuzat Iohannis

Dosarul de incompatibilitate al presedintelui Klaus Iohannis cu Agentia Nationala de Integritate va incepe sa fie judecat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acest termen fiind fixat in urma cu aproape doua luni.

Presedintele Iohannis, in fata instantei: Incepe procesul la Inalta Curte

Miercuri sunt citati atat fostul primar al Sibiului, cat si un reprezentant ANI, in urma recursului facut de institutie, care a fost admis de instanta suprema pe 25 noiembrie.

Procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se judeca in ianuarie

La termenul de miercuri sunt asteptati sa isi prezinte punctele de vedere atat un reprezentant al ANI, cat si Klaus Iohannis sau un reprezentant al sau.

Tariceanu, despre procesul lui Iohannis: Justitia a fost oarba

Pe 24 aprilie 2013, ANI a anuntat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in incompatibilitate inca din anii 2009-2010, pentru ca detinea si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, precum si la SC Piete SA.

Klaus Iohannis a contestat apoi raportul intocmit de inspectorii de integritate, iar in septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate, admitand contestatia depusa si anuland raportul ANI. Institutia a contestat insa decizia la ICCJ si a cerut urgentarea judecarii acestui proces, in conditiile in care Iohannis candida la presedintie.

Iohannis a demisionat si din functia publica vizata de procesul cu ANI

In campania prezidentiala, pe 27 octombrie, ICCJ a stabilit ca procesul lui Iohannis cu ANI nu va fi devansat inainte de turul al doilea al alegerilor, astfel ca ramasese stabilita data de 18 noiembrie pentru termenul de judecata, dupa care si acest termen a fost amanat pentru 14 ianuarie.

Iohannis, judecat la doua zile dupa prezidentiale: ICCJ a respins cererea ANI

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis: Ce a decis azi Inalta Curte

Ulterior, dupa ce a fost ales presedinte, Klaus Iohannis si-a depus demisia din functia de primar al Sibiului, pe 2 decembrie, precum si din celelalte functii publice detinute.

Iohannis nu scapa de procesul cu ANI: CCR a decis ca Legea incompatibilitatii e constitutionala

Doua saptamani mai tarziu, pe 16 decembrie, judecatorii Curtii Constitutionale au respins sesizarile privind articolul referitor la incompatibilitatea alesilor locali, ca neintemeiate, dupa dezbaterile cu privire la articolul din Legea 161/2003 in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, intre care si Iohannis.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Iohannis proces ANI, #Valeriu Stoica Iohannis proces, #avocat Iohannis proces , #proces ANI