Iohannis: Este inadmisibil si incalificabil ca Guvernul PSD a gazat si a batut oamenii

Vineri, 24 August 2018, ora 18:06
6179 citiri
Iohannis: Este inadmisibil si incalificabil ca Guvernul PSD a gazat si a batut oamenii
Foto: Ziare.com

Klaus Iohannis a criticat, din nou, Guvernul pentru interventia brutala a jandarmilor la manifestatia din 10 august, afirmand ca este inadmisibil si incalificabil faptul ca oamenii au fost batuti si gazati.

Intrebat daca a primit vreun raport cu privire la ceea ce s-a intamplat la miting, Iohannis a raspuns afirmativ dar a precizat ca procurorii militari trebuie sa prezinte concluziile.

"Sigur ca am primit un raport de la cei care se ocupa in Administratia Prezidentiala de securitatea nationala, insa concluziile pe partea mai neplacuta trebuie sa le prezinte procurorii militari si astept cu foarte mult interes. Cred ca au fost atatea evenimente negative in Piata Victoriei, faptul ca Guvernul PSD a gazat si a batut romanii mi se pare incalificabil, inadmisibil, din orice punct de vedere", a declarat Klaus Iohannis la sosirea la sedinta Biroului Executiv al PNL.

Seful statul a mai spus ca nu vrea sa se pronunte pe aceasta tema "pana nu avem concluzii mai amanuntite ale procurorilor".

Numarul plangerilor depuse de victimele violentelor comise la mitingul diasporei, din data de 10 august, a crescut vineri la 705, a informat Parchetul General, care anunta ca a cerut expertizarea gazelor folosite de jandarmi asupra manifestantilor.

"In urma activitatilor desfasurate pana astazi, 24 august 2018, in cauza aflata pe rolul Sectiei parchetelor militare avand ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestatiei din Piata Victoriei din Bucuresti, numarul plangerilor penale inregistrate a ajuns la 705.

Totodata, in cauza a fost dispusa efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substantelor cu efect iritant - lacrimogen existente in munitia si in recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, de catre experti din cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Peste 450 de persoane au avut de suferit in urma violentelor inregistrate la protestul din 10 august, unele avand nevoie si astazi de ingrijirea medicilor. Intre timp, un protestatar a murit, iar in spatiul public au existat dezbateri aprinse pe tema nocivitatii substantelor folosite in mod repetat de jandarmi in cantitati foarte mari si asupra unor grupuri mari de persoane, printre care si batrani sau copii.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#violente proteste diaspora, #oameni batuti gazati protest , #PSD