Klaus Iohannis, catre parlamentari: "Nu deveniti complici la un astfel de act iresponsabil"

Luni, 31 August 2020, ora 12:11
2007 citiri
Klaus Iohannis, catre parlamentari: "Nu deveniti complici la un astfel de act iresponsabil"
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a adresat, luni, 31 august, un mesaj catre parlamentari in care le solicita sa nu sustina motiunea de cenzura si sa nu devina "complici la astfel de act iresponsabil" si acuza PSD ca "vrea sa arunce tara in haos".

"In cea mai dificila perioada pentru Romania din ultimii 30 de ani, PSD se lupta nu pentru binele si sanatatea cetatenilor, ci pentru a pune mana pe putere cu orice pret. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele romanilor isi urmareste unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstreaza clar ca PSD este fundamental corupt de dorinta de putere si nu se poate reforma, indiferent cine il conduce. Depunerea unei motiuni de cenzura in aceasta perioada critica pentru viitorul Romaniei reprezinta un nou demers toxic, care risca sa puna in pericol combaterea eficienta a epidemiei de COVID-19", se arata in mesajul sefului statului.

Iohannis acuza PSD ca "s-a remarcat doar prin actiuni de permanenta sabotare a acestui efort national", iar depunerea motiunii de cenzura " intr-un moment in care numai de instabilitate politica nu avem nevoie, cu doar cateva saptamani inaintea alegerilor parlamentare, este complet neavenita".

"Fac un apel catre toti parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politica: nu deveniti complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politica sau electorala nu trebuie sa prevaleze sub nicio forma obiectivului prioritar national de a proteja sanatatea publica. Imi exprim speranta ca parlamentarii Romaniei inteleg gravitatea momentului pe care tara noastra il traverseaza si nu se vor alatura demersului PSD. Motiunea de cenzura este un instrument democratic, dar a risca sa suprapui o criza politica peste o criza sanitara fara precedent reprezinta dovada cinismului si populismului duse la extrem. PSD nu a avut si nu are solutii pentru romani, PSD vrea sa arunce tara in haos doar pentru a mai castiga cateva voturi potentiale in perspectiva alegerilor care se apropie", se mai arata in mesajul presedintelui.

Parlamentul din Portugalia, în blocaj din prima ședință. Nu există o majoritate stabilă, care să conducă țara
Parlamentul din Portugalia, în blocaj din prima ședință. Nu există o majoritate stabilă, care să conducă țara
Reunit pentru prima dată de la alegerea sa pe 10 martie, Parlamentul portughez a suferit deja de pe urma fragmentării sale între dreapta moderată, socialişti şi extrema dreaptă, nereuşind...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Iohannis, #Parlament, #motiune de cenzura , #PSD