Liviu Pop (PSD): Cel tarziu marti sesizam CCR, Iohannis incalca din nou Constitutia

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 12:39
5796 citiri
Liviu Pop (PSD): Cel tarziu marti sesizam CCR, Iohannis incalca din nou Constitutia
Foto: CCR

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educatiei, spune ca presedintele Klaus Iohannis nu poate refuza o propunere de ministru, pentru ca "asa vor muschii lui". Acesta precizeaza ca, daca Iohannis "nu face nimic", liderii social-democrati vor avea o intalnire, luni, iar cel mai tarziu marti vor sesiza Curtea Constitutionala privind remanierea guvernamentala.

"PSD-ul nu este tinut in sah, Romania este tinuta in sah, atunci cand presedintele statului isi permite sa boicoteze, daca vreti, activitatea Guvernului. De aceea, PSD-ul pregateste in momentul de fata un raspuns institutional, pentru atitudinea presedintelui Iohannis privind remanierea.

Am luat decizia politica de a pregati sesizarea la CCR. Lucrul acesta se va intampla saptamana viitoare, dupa ce vom vedea daca intr-adevar presedintele va lua o decizie luni, marti, saptamana viitoare, ca nu a spus dupa 1 decembrie nici anul, poate anul viitor, cand sunt alegeri in Romania, iar dupa 1 decembrie este si 1 ianuarie si 1 februarie si 1 martie.

Documentul respectiv va fi redactat de ministrul Justitiei... Ministerul Justitiei, iar Guvernul isi va asuma responsabilitatea. Dar luni va avea loc o discutie in partid si in interiorul coalitiei si cel tarziu marti, daca nu se va intampla nimic, PSD va utiliza aceasta cale, deoarece din punctul meu de vedere, presedintele Iohannis incalca Constitutia din nou", a spus Pop la RFI Romania.

Senatorul a mai afirmat ca respingerea unei propuneri de ministru se face motivat, ceea ce Klaus Iohannis nu a facut. "A facut o respingere, ca asa vor muschii lui, poate sau asa i s-a spus sa faca", a comentat fPop.

Amintim ca, marti, 20 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor si pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Ulterior, miercuri seara (21 noiembrie), social democratii s-au reunit intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National, pentru a stabili alte propuneri. Cu unanimitate de voturi s-a stabilit ca Lia Olguta Vasilescu sa fie nominalizata pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

In replica la noile nominalizari, seful statului a precizat joi (22 noiembrie) ca nu are de gand sa mai accepte vreo schimbare de ministri pana dupa 1 Decembrie.

Citeste mai multe despre Liviu Pop (PSD): Cel tarziu marti sesizam CCR, Iohannis incalca din nou Constitutia pe site-ul RFI Romania.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Pop sesizare CCR Iohannis , #PSD