Toate tunurile pe Iohannis pentru Codul Silvic: Ponta spune ca PSD ramane pe pozitii

Sambata, 09 Mai 2015, ora 14:45
4940 citiri
Toate tunurile pe Iohannis pentru Codul Silvic: Ponta spune ca PSD ramane pe pozitii
Foto: Administratia Prezidentiala

Premierul Victor Ponta sustine ca PSD ramane pe pozitii in ceea ce priveste Codul Silvic, in sensul ca social-democratii vor ca legea sa fie adoptata, astfel incat defrisarile ilegale sa fie prevenite si sanctionate.

"Am vorbit cu Moldovan, presedinta comisiei de mediu din Camera Deputatilor, si marti va fi din nou Codul Silvic in dezbatere, iar noi ramanem pe pozitia pe care am fost, si anume de a adopta un Cod - la care, culmea, am lucrat si cu liberalii, acum s-au mai razgandit - prin care sa prevenim, combatem si sanctionam defrisarile ilegale si monopolul unei companii pe piata", a declarat seful PSD, aflat intr-o vizita la Targoviste.

Acesta a mentionat ca, daca legea va fi votata marti in comisii si, in final, va merge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, "vom avea instrumente mai puternice de lupta impotriva celor care au monopol pe piata".

"Saptamana viitoare trebuie sa ne luptam sa trecem Codul Silvic, ca sa nu se mai taie padurile de catre tot felul de firme din strainatate, protejate de lobby-uri din ‪Romania. Sunt convins ca toti parlamentarii nostri vor fi de partea buna si vor vota pentru binele padurilor si, de fapt, pentru binele romanilor", a scris si pe Facebook Victor Ponta.

Senatul a respins, saptamana trecuta, reexaminarea Codului Silvic, dupa cum a cerut seful statului, adoptand proiectul in forma initiala, iar acum legea se afla in dezbatere in Camera Deputatilor.

De asemenea, ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu a spus vineri ca il suspecteaza pe Klaus Iohannis ca nu este de partea romanilor, pentru ca a retrimis spre reexaminare in Parlament Codul Silvic.

Un ministru il suspecteaza pe Iohannis ca nu e de partea romanilor

"Consider ca atata timp cat exista pe aceeasi linie parlamentari ai opozitiei care sustin aceleasi elemente pe care le-a sustinut presedintele sunt si anumite persoane fizice sau poate si ONG care sunt tot langa presedinte si langa parlamentari ai opozitiei si nu in ultimul rand si firma Holzindustrie sustine tot aceleasi elemente, totusi ne gandim de ce ceilalti, care suntem de partea cealalta a baricadei si care suntem mai numerosi, avem o alta gandire si de ce timp de doi ani si jumatate cat s-a dezbatut si s-a creat Codul Silvic introdus la vot in Camera Deputatilor si Senat a avut o alta forma. Atunci pot sa spun ca planeaza o suspiciune", a declarat Gavrilescu.

Totodata, PSD si-a manifestat speranta ca "respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului" asupra lui Klaus Iohannis.

PSD reactioneaza, dupa "iritarea" lui Iohannis (Video)

In acelasi timp, sambata se anunta a fi o zi a protestelor fata de despaduririle ilegale care au loc in Romania din 1989. Oamenii vor iesi in strada in numeroase orase din tara, inclusiv in Bucuresti, precum si din strainatate.

Proteste masive in tara si strainatate impotriva defrisarilor. Este criticata si o decizie a lui Iohannis

Manifestantii sunt nemultumiti si de modul in care clasa politica intelege sa salveze padurile tarii, indicandu-l in acest sens pe presedintele Klaus Iohannis. Presedintele este criticat ca a retrimis in Parlament spre reexaminare Codul Silvic, legea care punea capat monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Iohannis Cod Silvic Ponta, #Ponta Cod Silvic , #Victor Ponta