UDMR anunta ca va vota impotriva Cabinetului Croitoru

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 14:35
1365 citiri
UDMR anunta ca va vota impotriva Cabinetului Croitoru

Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat marti ca parlamentarii formatiunii sale vor da un "vot negativ" miercuri Cabinetului Croitoru, respectandu-si astfel intelegerea facuta cu PSD si PNL pentru sustinerea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier.

"In continuare respectam intelegerea facuta cu celelalte partide si sustinem propunerea comuna privindu-l pe domnul Klaus Iohannis. (...) Daca presedintele tarii ar fi acceptat propunerea noastra, atunci demult am avea un Guvern condus de domnul Klaus Iohannis. Sper foarte mult ca unii sa se trezeasca dupa ce maine va avea loc un vot negativ privind aceasta propunere de guvern, noi nu vom vota propunerea lui Lucian Croitoru", a precizat liderul UDMR.

Marko a mai spus ca in opinia sa "o decizie rationala si logica ar fi fost din partea domnului Lucian Croitoru sa-si retraga propunerea si sa-si inapoieze mandatul primit de la domnul presedinte".

"Fiindca, dupa dezbaterile in comisii si dupa ce din anumite considerente politice bineinteles, numai doi candidati pentru functiile de ministru au primit un vot pozitiv, si restul persoanelor au primit un vot negativ, in mod firesc ar fi trebuit sa-si retraga domnul Croitoru propunerea. Acest vot in comisiile de specialitate este un aviz consultativ, dar in acelasi timp oglindeste optiunea partidelor. Practic majoritatea din comisiile de specialitate este identica cu majoritatea din Parlamentul Romaniei", a mai sustinut liderul UDMR.

Intrebat ce se va intampla daca presedintele nu-l va desemna a doua oara pe Klaus Iohannis, Marko a opinat ca "oricine poate sa incerce sa formeze o majoritate in Parlamentul Romaniei".

"Inclusiv domnul presedinte a avut posibilitatea sa se consulte cu partidele politice, sa incerce sa gaseasca o formula sau sa impuna, sau sa influenteze o formula majoritara dar sa incerci sa impui un Guvern impotriva vointei majoritatii nu e cu putinta, nici nu inteleg acest lucru: cine va vota mai tarziu proiectele Guvernului?", s-a intrebat retoric liderul UDMR.

Mai mult, el a sustinut ca o formula de coabitare intre un presedinte de o culoare politica si un guvern de alta culoare politica este posibila, si exista mai multe exemple, insa este imposibil sa existe vreo formula de coabitare intre Executiv si Parlament.

PNL a anuntat luni ca va vota impotriva Guvernului Croitoru cu bilele la vedere, iar PSD urmeaza sa stabileasca in cursul acestei dupa-amiezi ce conduita la vot va recomanda parlamentarilor sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marko Bela Croitoru, #UDMR vot Croitoru, #UDMR Klaus Johannis, #UDMR guvern Croitoru , #PSD