Un inalt oficial german ii cere lui Dancila sa reactioneze dupa ce Pop a spus ca FDGR este continuatorul nazistilor

Vineri, 24 August 2018, ora 12:43
14098 citiri
Un inalt oficial german ii cere lui Dancila sa reactioneze dupa ce Pop a spus ca FDGR este continuatorul nazistilor

Un inalt demnitar german critica vehement si cere Guvernului Dancila un punct de vedere oficial cu privire la afirmatiile facute joi seara de senatorul PSD Liviu Pop, conform carora Klaus Iohannis ar fi condus o organizatie care este "continuatorul" unui grup nazist.

Afirmatiile au fost facute in cadrul unei emisiuni la Antena3, in care Liviu Pop a vorbit despre nazism si a sustinut ca presedintele "a condus Forumul German, care a fost continuatorul acelui grup care stim clar ca a fost condamnat public vizavi de...", relateaza News.ro.

Intrebat in mod repetat daca se refera la Forumul Democrat German, Liviu Pop a raspuns afirmativ, precizand ca nu spune el, ci "altii", iar el doar citeste "de pe Net".

"Grupul Etnic German a fost organizatie nazista condamnata pentru crime de razboi la Nurnberg. (...) Daca Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, astept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe Net", a sustinut Liviu Pop.

Bernd Fabritius, imputernicitul guvernului federal german pentru chestiunile privind stramutatii germani si minoritatile nationale, a reactionat vineri, condamnand ferm insinuarile senatorului PSD si cerand un punct de vedere din partea Guvernului Romaniei.

"Un inalt reprezentant al partidului de guvernamant din Romania insulta intr-o maniera inacceptabila organizatia minoritatii germane (...) De ceva timp, minoritatea germana din Romania este calomniata in mass-media pro-guvernamentale si insultata in mod colectiv, cu scopul de a prejudicia imaginea presedintelui Klaus Johannis, membru al acestei minoritati.

Faptul ca atacurile sunt continuate de catre inalti reprezentanti ai partidului de guvernamant, social-democrat, este inacceptabil si necesita o condamnare ferma! Am cerut Guvernului Romaniei un punct de vedere", a postat, vineri, pe Facebook, Bernd Fabritius.

Demnitarul german a reamintit faptul ca, "recent, Guvernul Romaniei s-a angajat in protocolul Comisiei guvernamentale bilaterale destinate rezolvarii problemelor minoritatii germane, semnat la Berlin, pentru protejarea minoritatii fata de astfel de atacuri".

"Aceasta angajare trebuie confirmata si in cazul in care astfel de atacuri sunt proferate in propriile randuri", subliniaza oficialul german.

Si Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) a reactionat vineri printr-un comunicat in care condamna cu fermitate "calomniile ordinare debitate" de senatorul PSD Liviu Pop.

Potrivit sursei citate, FDGR este reprezentantul legitim al minoritatii germane in baza Constitutiei Romaniei si a legislatiei in vigoare, avand un statut aprobat de catre instantele din Romania si fiind inscris in Registrul organizatiilor neguvernamentale.

"Cerem public PSD, presedintelui acestuia, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si prim-ministrului Romaniei, Viorica Vasilica Dancila, sa se delimiteze public de astfel de calomnii pe care le-au debitat si le debiteaza in continuare unii membri ai acestui partid", se mai arata in comunicatul FDGR.

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a facut in ultimele zile si alte declararii socante. De exemplu, intr-o postare pe Facebook, el a comparat cu gandacii mai multi parteneri occidentali ai Romaniei, printre care SUA si Germania.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com