Vot final pentru planul PSD de a-l elimina pe presedinte din numirea conducerii Consiliului Concurentei. Il va promulga Iohannis?

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 18:02
11788 citiri
Vot final pentru planul PSD de a-l elimina pe presedinte din numirea conducerii Consiliului Concurentei. Il va promulga Iohannis?
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Senatul a adoptat miercuri, intr-o sedinta online, modificarile propuse de social-democratii Serban Nicolae si Daniel Zamfir la legea Consiliului Concurentei, potrivit carora presedintele Romaniei a fost eliminat din procedura de numire a conducerii institutiei.

Senatorii Serban Nicolae si Daniel Zamfir au introdus cateva amendamente de ultim moment la proiectul de lege, care a fost aprobat in comisiile de specialitate.

"Argumentele prezentate azi (miercuri-n.r.), in plenul Senatului, de catre unul din initiatorii legii, senatorul PSD Serban Nicolae, sunt mai mult decat stravezii. Cerbicia cu care, in plina pandemie, PSD revine, pentru a patra oara, cu aceasta propunere legislativa ne demonstreaza cat de atent este acest partid cand vine vorba de a sabota orice institutie care ar putea functiona independent, dincolo de interesele sale politice", a transmis senatorul USR George Dirca.

Potrivit proiectului, presedintele Romaniei a fost eliminat din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurentei.

Proiectul a fost adoptat cu 80 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si doua abtineri.

Actul normativ a fost deja adoptat de Camera Deputatilor, fara modificarile introduse pe ultima suta de metri de cei doi senatori PSD. Senatul este forul decizional in acest caz, astfel ca proiectul merge la Cotroceni pentru promulgare.

In acest moment, plenul Consiliului Concurentei este numit de presedintele Romaniei, la propunerea comisiilor juridice din cele doua camere, in baza votului dat de Parlament. Consiliul Concurentei este o institutie esentiala in monitorizarea activitatii companiilor, putand sa dea amenzi uriase pentru practici ilegale.

 • Consiliul Concurentei a amendat 4 firme cu 3,18 milioane lei pentru trucarea unor licitatii pentru semnalizare rutiera
 • Presedintele Consiliului Concurentei acuza presiuni: Si politice, si din partea mediului de afaceri
 • Consiliul Concurentei investigheaza scumpirea excesiva a mastilor medicale. Companiile risca amenzi uriase
 • Citește și:
  Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
  Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
  USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
  Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
  Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
  PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...