Ce intrebare propune judecatorul Cristi Danilet pentru referendumul pe Justitie

Joi, 04 Aprilie 2019, ora 12:34
12874 citiri
Ce intrebare propune judecatorul Cristi Danilet pentru referendumul pe Justitie
Foto: Arhiva Facebook/ Cristi Danilet

Judecatorul Cristi Danilet a declarat, joi, ca referendumul pe Justitie, care va avea loc pe 26 mai 2019, este un demers util si scoate in evidenta cat de importanta este justitia.

"Ajuta in primul rand pentru a atentiona opinia publica cu privire la importanta justitiei si doi, probabil ajuta ca tinerii sa constientizeze faptul ca trebuie sa se implice in viata cetatii si sa iasa la vot. Cred ca este si un calcul politic si unul, ca sa spun asa, juridic", a declarat Cristi Danilet pentru RFI Romania.

De asemenea, magistratul a oferit si o varianta de intrebare pentru consultarea populara.

"Sunteti impotriva actelor normative care exclud de la raspunderea juridica sau usureaza raspunderea juridica a demnitarilor si functionarilor din statul roman?".

Intrebat daca nu suna prea tehnic, Danilet a explicat ca intrebarea poate fi "modelata".

"In orice caz, raspunsul trebuie sa fie unul care sa semnifice o interdictie, pentru ca daca poporul roman va spune nu, nu suntem de acord cu o astfel de politica penala, atunci orice modificare legislativa ulterioara care este contrara acestei vointe a poporului va fi neconstitutionala", a completat acesta.

Citeste mai multe despre Cum sa sune intrebarea de la referendum? Varianta propusa de judecatorul Cristi Danilet pe site-ul RFI Romania.

#Cristi Danilet intrebare referendum, #referendum 26 mai 2019, #intrebare referendum 26 mai , #referendum