Iohannis s-a consultat cu magistratii despre starea justitiei, referendum si controversata Sectie Speciala

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 19:02
4724 citiri
Iohannis s-a consultat cu magistratii despre starea justitiei, referendum si controversata Sectie Speciala

Presedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Cotroceni, consultari cu magistratii pe tema justitiei - de la starea in care a ajuns dupa modificarile aduse de PSD-ALDE, la referendumul ce, cel mai probabil, va avea loc pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

"O remarca pentru publicul general si, evident, pentru invitatii mei: astazi discutam despre justitie si despre Legile Justitiei, ca sa nu apara impresii eronate", a precizat sefului statului la inceputul consultarilor, potrivit Agerpres.

Dupa discutiile ce au durat putin peste o ora, cativa magistrati au stat de vorba cu jurnalistii. Judecatorul Cristi Danilet a spus presei ca l-a invitat pe Iohannis sa participe mai des la sedintele CSM.

O scurta declaratie a dat si Dana Garbovan, presedinte al UNJR. Ea a spus ca una dintre principalele teme a fost Sectia de Ancheta a Magistratilor.

"Nu a existat nicio concluzie, ci argumentele aduse de cei prezenti. Unii o sustin, altii o contesta, dansul a spus ca poarta rolul unui mediator", a spus Dana Girbovan, potrivit Mediafax.

Aceasta a afimat si ca au fost intrebari legate de referendum si a fost exprimata teama ca subiectul va fi politizat daca referendumul este organizat odata cu europarlamentarele.

"O parte dintre colegi au propus intrebari pe referendum, ne-am spus ingrijorarile ca tema poate fi politizata. Presedintele a spus ca nu va fi cazul de a se vatama justitia, dar ni s-a spus ca nu referendumul este tema pentru ca aceasta este o decizie care apartine presedintelui si este eminamente politica", a mai spus Girbovan.

La intalnire au participat reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania, ai VeDem Just, Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, Asociatiei Initiativa pentru Justitie, Asociatiei Procurorilor din Romania, Asociatiei LiderJust si ai Asociatiei Magistratilor din Romania.

Iata ce magistrati s-au dus la Cotroceni (Foto)

Marti, seful statului a avut consultari si cu reprezentantii societatii civile pentru organizarea referendumului.

Cine s-a dus din societatea civila la consultarile cu Iohannis (Galerie foto)

Dupa discutiile de la Cotroceni, reprezentantii societatii civile au anuntat ca presedintele Klaus Iohannis le-a confirmat ca va convoca referendumul pentru Justitie odata cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

Citeste si:
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis susţine marți, 5 iulie, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, conform unui comunicat al Administrației Prezidențială. Aceasta...
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului președinte ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului președinte ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funcția din care a fost înlocuit era promisă...