Iohannis s-a consultat cu magistratii despre starea justitiei, referendum si controversata Sectie Speciala

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 19:02
4794 citiri
Iohannis s-a consultat cu magistratii despre starea justitiei, referendum si controversata Sectie Speciala
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Cotroceni, consultari cu magistratii pe tema justitiei - de la starea in care a ajuns dupa modificarile aduse de PSD-ALDE, la referendumul ce, cel mai probabil, va avea loc pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

"O remarca pentru publicul general si, evident, pentru invitatii mei: astazi discutam despre justitie si despre Legile Justitiei, ca sa nu apara impresii eronate", a precizat sefului statului la inceputul consultarilor, potrivit Agerpres.

Dupa discutiile ce au durat putin peste o ora, cativa magistrati au stat de vorba cu jurnalistii. Judecatorul Cristi Danilet a spus presei ca l-a invitat pe Iohannis sa participe mai des la sedintele CSM.

O scurta declaratie a dat si Dana Garbovan, presedinte al UNJR. Ea a spus ca una dintre principalele teme a fost Sectia de Ancheta a Magistratilor.

"Nu a existat nicio concluzie, ci argumentele aduse de cei prezenti. Unii o sustin, altii o contesta, dansul a spus ca poarta rolul unui mediator", a spus Dana Girbovan, potrivit Mediafax.

Aceasta a afimat si ca au fost intrebari legate de referendum si a fost exprimata teama ca subiectul va fi politizat daca referendumul este organizat odata cu europarlamentarele.

"O parte dintre colegi au propus intrebari pe referendum, ne-am spus ingrijorarile ca tema poate fi politizata. Presedintele a spus ca nu va fi cazul de a se vatama justitia, dar ni s-a spus ca nu referendumul este tema pentru ca aceasta este o decizie care apartine presedintelui si este eminamente politica", a mai spus Girbovan.

La intalnire au participat reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania, ai VeDem Just, Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, Asociatiei Initiativa pentru Justitie, Asociatiei Procurorilor din Romania, Asociatiei LiderJust si ai Asociatiei Magistratilor din Romania.

Iata ce magistrati s-au dus la Cotroceni (Foto)

Marti, seful statului a avut consultari si cu reprezentantii societatii civile pentru organizarea referendumului.

Cine s-a dus din societatea civila la consultarile cu Iohannis (Galerie foto)

Dupa discutiile de la Cotroceni, reprezentantii societatii civile au anuntat ca presedintele Klaus Iohannis le-a confirmat ca va convoca referendumul pentru Justitie odata cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Iohannis consultari Cotroceni magistrati, #Dana Girbovan consultari IOhannis , #referendum