Iohannis va chema la Cotroceni si partidele pentru consultari pe referendum

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 15:21
2243 citiri
Iohannis va chema la Cotroceni si partidele pentru consultari pe referendum
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis se va consulta si cu partidele si formatiunile parlamentare pe tema referendumului, dupa ce saptamana trecuta a discutat pe acest subiect cu reprezentanti ai societatii civile.

Seful statului a precizat, intr-o discutie informala cu jurnalistii, la finalul declaratiei de presa in care a anuntat ca va solicita Parlamentului o noua consultare pentru largirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai, ca se va consulta si cu partidele si formatiunile parlamentare pe tema scrutinului popular.

El a sustinut ca nu va exista "discriminare" si ca va discuta cu toate partidele si formatiunile parlamentare pe tema referendumului din 26 mai.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca va solicita Parlamentului o noua consultare pentru largirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai.

"Ne dam seama ca acea consultare initiala pe care am facut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creeaza PSD. Am decis sa fac o reconsultare a Parlamentului, o noua consultare a Parlamentului Romaniei pentru largirea ariei de cuprindere a referendumului. Voi adresa Parlamentului Romaniei o noua consultare care largeste aria de cuprindere pentru referendum pentru a-l face mai eficient si mai puternic. Referendum pe 26 mai. Avertizez Guvernul Romaniei sa nu emita ordonante de urgenta in aceste domenii - Justitie, politica penala, pana cand nu se exprima poporul, pana cand nu cunoastem vointa suverana a romanilor", a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

Consultari cu societatea civila si cu magistratii

Reprezentantii societatii civile s-au intalnit, saptamana trecuta, cu presedintele Klaus Iohannis, iar la finalul discutiilor acestia au anuntat ca seful statului le-a confirmat ca va convoca referendumul pentru Justitie odata cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Ne-am salutat, s-a asezat pe scaun si ne-a spus 'sunt hotarat sa convoc referendumul'. A spus ca 'referendumul va avea loc pe 26 mai, am rugamintea sa aduceti critici, propuneri'", a spus Lucian Checherita, de la VeDemJust, la iesirea de la consultari.

Totodata, presedintele Klaus Iohannis a avut consultari si cu magistratii pe tema justitiei - de la starea in care a ajuns dupa modificarile aduse de PSD-ALDE, la referendumul ce, cel mai probabil, va avea loc pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

Citeste si Un procuror DNA il contrazice pe Dragnea. Iata ce s-a discutat la Cotroceni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis consultari referendum partide , #referendum