CTP, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: „E vorba de un război sinistru și meschin câștigat de Iohannis împotriva PNL”

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 10:50
22866 citiri
CTP, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: „E vorba de un război sinistru și meschin câștigat de Iohannis împotriva PNL”

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a declarat joi, 21 octombrie, după anunțul PNL privind susținerea lui Nicolae Ciucă pentru postul de premier, că această nominalizare îi aparține lui Iohannis, cel care a câștigat un război „sinistru” atât cu partidul liberal cât și cu guvernul pentru a avea controlul ambelor.

„Nu este propunerea PNL. Este propunerea președintelui Iohannis, care a putut fi impusă PNL-ului, în forță, de către șeful statului în situația creată.

PNL nu mai are ce să facă. E cu spatele la zid. Știe că dacă ar merge în continuare cu Florin Cîțu nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern. Și atunci a fost adus PNL-ul în situația să accepte oferta de nerefuzat a președintelui Iohannis. Ceea ce așază tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine.

Este vorba de războiul președintelui Iohannis cu PNL. Tot ce-am văzut s-a petrecut pentru că domnul Iohannis nu avea controlul partidului. Și a vrut să-l aibă.

Trebuia eliminat în primul rând Ludovic Orban, lucru care s-a întâmplat, apoi pentru a avea controlul guvernului dl. Iohannis, nu numai al partidului care acum îl are, trebuiau eliminați atât Cîțu cât și USR. Nicolae Ciucă este cunoscut ca fiind varianta lui Iohannis de lungă vreme. Să ne amintim că a fost interimar după demisia lui Orban, și a apucat să dea afară o bună parte din camarila lui Ludovic Orban. Însă președintele nu era destul de puternic atunci în raport cu PNL. Și partidul nu era într-o situația la fel de închisă ca acum pentru ca Ciucă să fie impus premier.

În momentul de față nu mai are ce să facă PNL-ul. Nicolae Ciucă va conduce guvernul pe care îl va propune președintele, și nu PNL-ul”, a declarat CTP.

Acesta a comentat și faptul că PNL merge pe varianta unui guvern minoritar cu UDMR, sprijinit de PSD – deci fără USR.

„Acest război meschin și sinistru câștigat de președinte în raport cu PNL și cu guvernul a dus și la un război câștigat de președinte cu cetățenii. Cu populația României. L-a câștigat și pe acesta pentru că de la politicienii aflați la putere, în frunte cu Klaus Iohannis, n-a murit nimeni. În vreme ce dintre cetățeni au murit și mor cu miile. Acesta este prețul. De aceea am spus că este varianta cea mai sinistră. În toate aceste luni președintele a avut în cap asta: controlul partidului și controlul guvernului de către el. În rest, ce se alege de oameni, câți mor, nu contează”, a subliniat gazetarul într-o intervenție la Digi24.

Citeste si:
PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?
PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?
Noua construcție guvernamentală pare nu doar nepotrivită, ci și bolnavă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, devenit premier și neobișnuit cu lectura, a citit cu greu schița programului...
Luna de miere a Guvernului Ciucă. Analist: „Fără o serie de măsuri cu impact direct, drumul către o falie între partenerii de guvernare e drept”
Luna de miere a Guvernului Ciucă. Analist: „Fără o serie de măsuri cu impact direct, drumul către o falie între partenerii de guvernare e drept”
Analistul politic Radu Magdin a declarat joi, 25 noiembrie, că Guvernul Ciucă, dacă va reuşi să livreze rapid măsuri socio-economice, are şanse să treacă peste iarnă la un nivel de...