Curtea de Apel mentine amenda de 5.000 de lei primita de Iohannis de la CNCD. Presedintele a declarat ca "PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor"

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 12:31
2933 citiri
Curtea de Apel mentine amenda de 5.000 de lei primita de Iohannis de la CNCD. Presedintele a declarat ca "PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor"
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei FOTO Facebook

Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, 29 ianuarie, cererea presedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primita in mai 2020 de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in urma unor declaratii pe care le-a facut privind un proiect de lege referitor la autonomia Tinutului Secuiesc.

"Respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant a Administratiei Prezidentiale. Respinge cererea ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. In cazul declararii, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata azi, 29.01.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei", se arata in decizia instantei, care nu este definitiva.

Pe 20 mai 2020, presedintele Klaus Iohannis a fost sanctionat de Colegiul director al CNCD cu o amenda de 5.000 lei pentru discriminare si incalcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala.

In aceeasi zi, seful statului a anuntat ca va contesta in instanta decizia CNCD, considerand ca hotararea prin care a fost sanctionat este una "profund politica".

Seful statului a fost sanctionat pentru declaratiile facute in contextul adoptarii tacite de Camera Deputatilor a proiectului legat de autonomia Tinutului Secuiesc.

Iohannis: PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor

Pe 29 aprilie 2020, Klaus Iohannis declara: ''Jo napot kivanok, PSD (Va doresc o zi buna, PSD). Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei!

In timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autoritati, ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Buna ziua, Ciolacu!) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri?

Vedeti, dragi romani, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. De aceea, dragii mei, se intelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor. Este inadmisibil asa ceva si, pana cand sunt eu presedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista".

Potrivit CNCD, declaratia lui Iohannis reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G.137/2000.

Ce s-a întâmplat cu tenismenul rus care a înjurat un arbitru
Ce s-a întâmplat cu tenismenul rus care a înjurat un arbitru
Jucătorul rus de tenis Andrei Rublev a câştigat apelul împotriva pierderii punctelor din clasament şi a premiului în bani, după ce a fost descalificat de la turneul de la Dubai, relatează...
Când este permis să dai flash-uri în trafic. Șoferii pot primi amendă și puncte de penalizare pentru folosirea incorectă a luminilor
Când este permis să dai flash-uri în trafic. Șoferii pot primi amendă și puncte de penalizare pentru folosirea incorectă a luminilor
Flash-urile și claxoanele sunt două dintre cele mai întâlnite metode de comunicare folosite de șoferi în trafic. Unii șoferi dau flash-uri pentru a avertiza alți șoferi de un pericol,...
#Klaus Iohannis, #amenda, #CNCD, #Tinutul Secuiesc , #stiri Klaus Iohannis