Curtea de Apel mentine amenda de 5.000 de lei primita de Iohannis de la CNCD. Presedintele a declarat ca "PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor"

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 12:31

   

Curtea de Apel mentine amenda de 5.000 de lei primita de Iohannis de la CNCD. Presedintele a declarat ca "PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor"
Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, 29 ianuarie, cererea presedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primita in mai 2020 de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in urma unor declaratii pe care le-a facut privind un proiect de lege referitor la autonomia Tinutului Secuiesc.

"Respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant a Administratiei Prezidentiale. Respinge cererea ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. In cazul declararii, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata azi, 29.01.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei", se arata in decizia instantei, care nu este definitiva.

Pe 20 mai 2020, presedintele Klaus Iohannis a fost sanctionat de Colegiul director al CNCD cu o amenda de 5.000 lei pentru discriminare si incalcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala.

In aceeasi zi, seful statului a anuntat ca va contesta in instanta decizia CNCD, considerand ca hotararea prin care a fost sanctionat este una "profund politica".

Seful statului a fost sanctionat pentru declaratiile facute in contextul adoptarii tacite de Camera Deputatilor a proiectului legat de autonomia Tinutului Secuiesc.

Iohannis: PSD se lupta sa dea Ardealul ungurilor

Pe 29 aprilie 2020, Klaus Iohannis declara: ''Jo napot kivanok, PSD (Va doresc o zi buna, PSD). Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei!

In timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autoritati, ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Buna ziua, Ciolacu!) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri?

Vedeti, dragi romani, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. De aceea, dragii mei, se intelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor. Este inadmisibil asa ceva si, pana cand sunt eu presedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista".

Potrivit CNCD, declaratia lui Iohannis reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G.137/2000.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
attila
rank 5
De când a devenit
integritatea statului Roman o problemă de discriminare?
Și dacă maine vin rușii, ce facem? Ne dăm laoparte ca să nu se simtă ăia discriminați?
Eu credeam că asta stă scris in primul articol al constituției
Traiannn
rank 5
Si nu are dreptate Presedintele ? PSD ar da orice si oricui
pentru a fi la PUTERE .
Emigrantul-Anonim
rank 5
pierzi case, iei amenzi...sa treci amenda la cheltuieli de protocol!
Ca doar n-o sa platesti din buzunar....profita de functie!
misulica1
rank 5
Lua
amenda daca sef la CNCD nu era "romanul" Asztalos?
Emigrantul-Anonim
rank 5
In primul rind e vinovat consilierul care i-a scris textul....
Nici eu nu cred ca a spus din intimplare!
MacGigi
rank 5
Declaratiile presedintelui Romaniei sunt declaratii POLITICE,
de care este perfect responsabil. Toate aceste declaratii si persoana care le emite sunt sub protectia si imunitatea parlamentara. CNCD nu are nici o calitate de a judeca, pedepsi, amenda, etc...
Alexandruu7
rank 1
Jocuri
Acest teatru , ieftin , cu regizori si actori de doi lei . Vor destabilizarea Romaniei , vor terorizarea populatiei , vor razboi civil cum va fi in sua , vor dezbinare , vor manipularea populatiei pentru a ii duce catre pierzanie . Dragi Romani ramaneti cu credinta in Bunul Dumnezeu . Pot sa faca ce or vrea , de judecata nu pot fugi !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor