Klaus Iohannis: "Este posibil ca Romania sa beneficieze la inceputul anului viitor de prima transa de vaccin"

Joi, 03 Decembrie 2020, ora 17:42
3532 citiri
Klaus Iohannis: "Este posibil ca Romania sa beneficieze la inceputul anului viitor de prima transa de vaccin"
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis FOTO: Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, 4 decembrie, ca strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost aprobata si ca este foarte posibil ca la inceputul anului 2021 sa soseasca in Romania prima transa a vaccinului.

Seful statului a facut acest anunt dupa vizita la Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

"Pot sa va spun in acest moment ca este foarte posibil ca la inceputul anului viitor sa beneficieze Romania deja de prima transa a vaccinului. Este posibil sa avem o prima transa cu un numar de apoximativ 1 milion de doze. In prima transa va fi vaccinat personalul medical, intregul personal medical si persoanele din grupe de risc", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

El a mai spus ca vaccinarea este voluntara, sigura, eficienta si se va face planificat. "Este foarte important de stiut ca aceste vaccinuri care sunt acum in curs de aprobare sunt sigure. Deja, echipa care se va cupa de campania de vaccinare a facut verificari in unitati spitalicesti, intre medicii de familie si sunt foarte bucuros sa aflu ca deja intentia de vaccinare se afla la un grad foarte mare. Se pare ca deja, persoanele informate din zona medicala doresc in proportie de peste 80% sa se vaccineze", a adaugat seful statului.

Iohannis a mai precizat ca, daca toate lucrurile merg asa cum trebuie, este posibil ca pana in vara sa terminam aceasta prima campanie de vaccinare.

România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început construcția a ceea ce va fi în cele din urmă cea mai mare bază militară europeană a alianței NATO, în timp ce blocul transatlantic încearcă să își consolideze...
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
#vaccin COVID, #Romania, #vaccinare, #beneficiu, #doze , #stiri Klaus Iohannis