Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Are de gând oare președintele Iohannis să-și lase propria țară să cadă în haos, în mod intenționat?

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 14:09
6547 citiri

Klaus Iohannis continuă să țină la fereastră un Cîț în rigor mortis, ca să-i ia pensia. Îmi amintesc că președintele era încrezător, atunci când l-a încurajat pe tânărul țepar de bănci să le dea palme după ceafă pluseriștilor, bazându-se pe faptul că aceștia nu vor putea riposta, pentru că nu se vor putea alia nici cu AUR și nici cu PSD, pentru a dărâma guvernul.

Iată însă că amândoi au avut modul de a afla că s-au înșelat groaznic. În politică, fiind arta compromisurilor, nu e rar ca două sau mai multe partide incompatibile doctrinar să se alieze temporar pentru un obiectiv comun. În cazul nostru, USR s-a aliat cu AUR și cu PSD pentru a da jos guvernul Cîțu, însă toate cele trei partide sunt de acord că nu au nimic în comun unele cu altele. Prin urmare, e inutil discursul făcut de Cîțu, cum că alianța cu AUR ar fi catastrofală pentru USR.

După ce a fost tras pe linie moartă, iată, Florin Cîțu a hotărât să se răzbune, golind visteria guvernului către primarii PNL și UDMR, fapt ce a atras furia primarilor din celelalte partide. Marcel Ciolacu chiar l-a amenințat pe premierul interimar cu o plângere penală pentru abuz în serviciu. Ar fi interesant de văzut dacă liderul social-democraților chiar va face asta, având în vedere că și PSD-ul a făcut același lucru atunci când era la putere și, deci, printr-o acțiune în instanță, s-ar putea crea un precedent nedorit pentru președintele celor trei trandafiri, care are în continuare ca prima datorie nu grija față de cetățeni, ci față de primarii săi flămânzi și plini de nevoi. La fel de interesant ar fi și cum ar reacționa Justiția, în acest caz.

Oricum, în următoarea perioadă, dacă tentația refacerii USL 2.0 se va concretiza, atât Klaus Iohannis, cât mai ales „echipa câștigătoare” vor avea de învățat, pe propria piele, o lecție usturătoare. În acest moment, PSD-ului i-ar conveni cel mai mult alegeri anticipate, dar dacă totuși ar accepta o alianță cu PNL-ul, premierul îl va da, în mod automat, partidul care are cele mai multe voturi la ultimele alegeri parlamentare. Adică, PSD-ul. Imaginați-vă cum se va distra Ciolacu să dea afară din guvern, unul câte unul, miniștrii PNL-ului, exact așa cum a făcut și Cîțu cu miniștrii USR-ului! Atunci va fi Cîțu cel care va căuta aliați în celelalte partide, pentru a-l da jos pe Ciolacu! Inclusiv la AUR! Sper, însă, că această „soluție” să nu se concretizeze, pentru că ar trage în jos toată România, nu doar cele două partide.

Datorită deciziilor greșite ale guvernului, iată, pandemia în România a ajuns la cote de alarmă, însă Klaus Iohannis nu se grăbește cu formarea unui nou guvern, probabil nu vrea să-și strice week-end-ul. Discuțiile la palatul Cotroceni cu partidele va începe de abia luni, dar deja comodul nostru președinte prevede că nu se va ajunge la un acord din prima sesiune de consultări. E ciudat cum domnul Iohannis a devenit brusc un clarvăzător, după ce a ratat cu atâta eleganță previziunea căderii „guvernului său”. Are de gând oare președintele Iohannis să-și lase propria țară să cadă în haos, în mod intenționat, doar pentru a-i pedepsi pe cei care au votat dărâmarea guvernului Cîțu?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Klaus Iohannis, #PNL, #aur, #PSD, #Florin Citu , #stiri Klaus Iohannis