Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 17:40
18706 citiri
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Președintele Klaus Iohannis a uitat de criza din România FOTO Gazetaph.ro

Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful Statului din România a fost surprins, alături de soția sa, în vizită la piramidele de pe Platoul Gizeh.

Potrivit programului oficial, Iohannis a fost primit la ora 11:00, la Palatul Prezidenţial Al-Ittihadiya, după care a avut programate convorbiri tête-à-tête cu omologul său egiptean, urmate de convorbiri oficiale şi de declaraţii de presă comune.

”Vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt. Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Cu toate astea, Iohannis a găsit timp și să viziteze alături de soția Carmen piramidele de pe platoul Gizeh, conform unor fotografii surprise de GazetaPH.

Potrivit informațiilor publicației prahovene, turiștii străini și români ar fi fost îndepărtați de oamenii din coloana oficială, în așa fel încât cuplul prezidențial să poată fi fotografiat fără perturbări.

#Klaus Iohannis presedinte, #vizita de lucru, #iohannis vizita egipt, #criza politica Romania , #stiri Klaus Iohannis