Mesajul lui Iohannis la summitul organizat de Joe Biden: ”România este hotărâtă să combată fenomenele care subminează încrederea democratică” VIDEO

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 17:01
2263 citiri
Mesajul lui Iohannis la summitul organizat de Joe Biden: ”România este hotărâtă să combată fenomenele care subminează încrederea democratică” VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României FOTO Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit joi, 9 decembrie, la Summitului virtual al Democraţiei, despre combaterea traficului de ființe umane, a acțiunilor motivate de ură, lupta aticorupție și rolul femeilor în politică.

Summitul online este organizat de președintele SUA, Joe Biden.

Șeful statului a subliniat că țara noastră este ”hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică.”

”Sunt onorat să particip la acest Summit dedicat Democraţiei. Îi mulţumesc Preşedintelui Biden pentru punerea la dispoziţie a unei platforme atât de importante. Îmbrăţişăm pe deplin conceptul şi scopul Summitului, întrucât este de datoria noastră să susţinem valorile şi principiile democratice pe care le preţuim cu toţii. De asemenea, coordonarea la nivel global este vitală. România este hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică, contribuind astfel la construirea rezilienţei democratice. Rezultatele Preşedinţiei noastre a Comunităţii Democraţiilor pentru perioada 2019-2022 reflectă în mod elocvent hotărârea noastră de a juca un rol activ în acest sens”, a declarat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte progresul în domeniul drepturilor omului, preşedintele României a precizat că ”o componentă esenţială o constituie asigurarea siguranţei şi securităţii comunităţilor, persoanelor şi instituţiilor împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”.

”Ne angajăm să dedicăm resurse şi programe de pregătire, dar şi să dezvoltăm cele mai bune practici în vederea investigării şi urmăririi penale corespunzătoare în justiţie a infracţiunilor motivate de ură. Sprijinirea participării politice şi a împuternicirii femeilor reprezintă un angajament pe care România şi-l asumă, atât la nivel naţional, cât şi în plan extern. Primul Plan naţional de acţiune al ţării noastre, însoţit de o campanie naţională de conştientizare, va conţine o serie de măsuri privind piaţa muncii, educaţia, echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, adoptarea deciziilor şi integrarea problematicii de gen”, a completat şeful statului.

El a mai spus că ”o altă prioritate pentru România o constituie prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, un obiectiv care este imposibil de atins în izolare.”

”Ca atare, România se angajează să coopereze cu toţi actorii interni interesaţi, inclusiv societatea civilă. De asemenea, vreau să subliniez că implementarea măsurilor de întărire a capacităţii instituţionale în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru România, nu doar la nivel naţional, dar şi în plan extern. Domenii strategice precum sănătatea şi mediul reprezintă preocupări majore pentru generaţiile viitoare. Permiteţi-mi să închei subliniind că a sosit momentul să ne coordonăm mai bine pentru a construi sisteme mai puternice bazate pe drepturile omului. Iar democraţia oferă cel mai bun climat în acest scop”, a conchis Iohannis.

Eveniment Quarterly Report

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, la recepţia oferită de Joe şi Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a ONU
Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, la recepţia oferită de Joe şi Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a ONU
Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat la recepţia pentru liderii de stat oferită de Preşedintele SUA, Joe Biden şi de Prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia...
Volodimir Zelenski anunță „o decizie istorică a Americii”: „Era o fantezie absolută până de curând. Dar va deveni o realitate”
Volodimir Zelenski anunță „o decizie istorică a Americii”: „Era o fantezie absolută până de curând. Dar va deveni o realitate”
Fiecare săptămână sporeşte forţa şi capacităţile Ucrainei, ceea ce înseamnă că fiecare săptămână ne aduce victoria mai aproape, le-a spus ucrainenilor, duminică seara,...
#summitul democratiei, #Presedintele Romaniei, #Klaus Iohannis, #Joe Biden, #presedintele SUA , #stiri Klaus Iohannis